Mumbar Dolması Tarifi

Mumbar dolması tarifi diyarbakır, bulgurlu mumbar dolması tarifi, mumbar dolması nedir, antep usulü mumbar dolması konuları ile ilgili detaylar haberimizde...

Mumbar Dolması Tarifi

Mumbar dolması tarifi diyarbakır, bulgurlu mumbar dolması tarifi, mumbar dolması nedir, antep usulü mumbar dolması ile ilgili detaylar haberimizde...

MUMBAR DOLMASI NEDİR?

Mumbar dolması koyunun kalın bağırsağının pirin ya da bulgur ile hazırlanan iç harcı ile doldurulması ile yapılır. Her yörenin kendine has usulü ile mumbar dolması vardır.

ANTEP USULÜ MUMBAR DOLMASI

MALZEMELER
  • 2 koyun bağırsağı
  • 1,5 bardak dolmalık pirinç
  • 1 domates
  • 1 soğan
  • 2 biber
  • 2 diş sarımsak
  • 2-3 dal maydanoz
  • 1 kaşık biber salçası
  • Tuz,
  • Nane,
  • Karabiber,
  • Pul biber,
  • Kimyon.

MUMBAR DOLMASI TARİFİ DİYARBAKIR

HAZIRLANIŞI

  1. Mumbarları iyice temizleyin ve yapabilirseniz bir gece limonlu suda bekletin.
  2. Temizlemiş olduğunuz mumbarlar dışında kalan bütün malzemeyi dolma harcı hazırlar gibi karıştırın,
  3. Temizlemiş olduğunuz mumbarların içinin harç ile doldurun. Harcı biraz gevşek olacak şekilde doldurun.
  4. Doldurmuş olduğunuz mumbarların baş kısımlarını başlayın.
  5. Hazırlamış olduğunuz mumbar dolmasını düdüklü tencerenin içerisine eklemiş olduğunuz sıcak suyun içine atın ve pişirin.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

EN ÇOK OKUNANLAR