Meyve Kabukları Temizlikte Nasıl Kullanılır?

Meyve ve sebze kabuklarını çöpe atmak yerine evde temizlik için kullanabilirsiniz. Yağlı yüzeyleri temizlemekten çaydanlık parlatmaya birçok alanda meyve kabuklarını kullanabilirsiniz. İşte temizlik esnasında meyve kabuklarını kullanabileceğiniz yerler...

17.02.2020-13:21 - (Son Güncelleme: 17.02.2020-13:01) Meyve Kabukları Temizlikte Nasıl Kullanılır?

Her kadın evinin tertemiz olmasını ve hep öyle kalmasını ister. Ancak maalesefki bu pek mümkün değildir. Peki, küçük temizlik tüyolarıyla yaptınız temizliği daha pratik yapmaya ve biraz daha uzun tutmaya ne dersiniz? Detaylar haberimizde...

YAĞLI YÜZEYLER İÇİN

Limon mutfakta kullanılan en büyük temizlik araçlarından biridir. Yağlı yüzeylere tuz veya karbonat serpip limon kabuğuyla ovarsanız yağlardan arındığını göreceksiniz. Ancak mermer gibi hassas yüzeylerde limon kullanımına dikkat etmek gerekir.

CEZVE VE ÇAYDANLIKLARI PARLATMAK

Cezve ve çaydanlıklarınızı temizlemek ve parlatmak için tuz ve limon kabuklarını bir tencereye koyup kaynatın. Kaynayan bu su ile çaydanlık ve cezvelerinizi yıkayın. İçlerinin ve dışlarının ışıl ışıl olduğunu göreceksiniz.

SU ISITICISINI TEMİZLEYİN

Su ısıtıcılarının bir zaman sonra içlerinde kireç birikir. Bunu kireçleri gidermek için ısıtıcılarınızın içerisine su koyun ve içine bir avuç limon kabuğu atıp kaynatın. Daha sonra altını kapatıp bir saat kadar bekletin ve sonra durulayın. Su ısıtıcılarınızın içerisinde kireç kalmadığını göreceksiniz.

BOYA KUMAŞI

Nar kabuğu mükemmel renk veren bir meyvedir. Kumaşı kaplayacak kadar sıcak suyu çelik tencereye doldurun. İçine nar kabuklarını atın ve bir gece boyunca kabukları suyun içinde bekletin. Ertesi gün kabukları çıkarın ve suyu yeniden kaynatın. Su sıcakken kumaşı içine koyun ve bir gece bekletin. Ertesi gün kumaşı soğuk suda durulayın.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal