Bebek Arabası Nasıl Seçilmeli?

Bebeğiniz dünyaya geldiği zaman sizin için en gerekli araçlardan biri de bebek arabası olacaktır. Bebeğinizin konforu kadar sizin rahatlığınızda önemli. Bu nedenle bebek arabası seçerken dikkat edilmesi gereken birkaç husus vardır. İşte bebek arabası alırken dikkat edilmesi gereken hususlar…

17.02.2020-10:31 - (Son Güncelleme: 17.02.2020-10:31) Bebek Arabası Nasıl Seçilmeli?

Bebek arabası alırken katlanması ve fonksiyonel olmasının yanı sıra hafif olmasını da tercih etmelisiniz. Çünkü bebek arabasını taşırken sizi de yormaması önemlidir. Bebek arabası seçerken dikkat etmeniz gereken 13 önemli noktayı sizin için bir araya getirdik…

İLK DÖNEM ÖNEMLİ

Yenidoğan bebekler ilk aylarda dik oturamadıkları için sırt bölümü tam yatan ya da ana kucağı veya portbebeyle birlikte kullanılabilecek bir bebek arabası alınması gerekir. Bu hususta da ana kucağının ya da portbebenin bebek arabasına yerleştirirken kolay yerleştirilebilir olmasına dikkat etmelidir.

EMNİYET KEMERİ

Bebeğin araba içerisinde güvenliği oldukça önemlidir. Bebek arabalarının 5 noktadan emniyet kemeriyle bağlanabilmesi gerekir. Böylelikle güvenli bir yolculuk sürebilir.

TENTE

Bebek arabasının kötü hava koşullarına karşı yeterince hazır olması gerekir. Bebek arabasının tentesi minik yavrunuzu; güneşten, rüzgardan ve yağmurdan koruyabilecek kadar geniş olmalıdır. Tentesinde UPF filtresi olmalı. Bir de tente kapandığı zaman bebeğinizin görülmesini sağlayacak şeffaf bir pencere olması gerekir.

FREN SİSTEMİ

Bebek arabasının fren sisteminin güçlü olması tehlike anları için oldukça önemli bir kriterdir. Aynı zamanda arabadaki fren sistemi kolay kilitlenip açılıyor olmalıdır.

ÇİFT YÖNLÜ SÜRÜŞ İMKANI

Bazı bebekler seyahat sırasında mutlaka anne ya da babasının yüzünü görmek isteyebilir. Bu nedenle bebek arabasının çift yönlü sürüş imkanı sağlaması önemli bir kriterdir.

KULLANIM KOLAYLIĞI

Bebeğin rahat etmesi oldukça önemli fakat arabayı kullanacak olanda sizsiniz. Bu nedenle itme-çekme kolaylığı ve manevra kabiliyetinin yüksek olması önemlidir. Manevra kabiliyeti yüksek olan arabaları döndürmek daha kolaydır.

AYARLANABİLİR KOLLAR

Bebek arabası alırken ayarlanabilir kollarda dikkat edilecekler arasında önemli bir diğer konudur. Bebek arabasının kolları sizin boyunuza göre yükseliyor mu, kullanım için size farklı pozisyon seçenekleri sunuyor mu, muhakkak kontrol edilmesi gerekir.

BÜYÜME FAKTÖRÜ

Eğer satın aldığınız bebek arabasını bebeğinizin ilerleyen yaşlarında da kullanmak istiyorsanız ayarlanabilir ayak desteği olup olmadığına ve sırt kısmının, geriye yatıp yatmadığına bakmalısınız. Böylece arabayı bebeğinizin ilerleyen yaşlarında da kullanabilirsiniz.

KATLANMA

Bebek arabasının tek elle kolaylıkla katlanabiliyor olması da oldukça önemli bir özelliktir. Çünkü toparlanma sırasında bir yandan da bebeğinizi kucaklıyor olacağınız için arabayı kapatmakta zorlanabilirsiniz.

KUMAŞIN YIKANABİLMESİ

Bebek arabalarının toz tutup, kirlenmesi kaçınılmaz bir durumdur. Bu nedenle seçtiğiniz bebek arabasının kumaşının yıkanabilir olması da önemli bir husustur. Hatta leke tutmayan kumaşlar tercih etmeniz daha iyi olacaktır.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırınız.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal