Mantarlı Tavuk Sote Tarifi

Mantarlı tavuk sote tarifi ülkeden ülkeye değişmektedir. Klasik mantarlı tavuk sote tarifinin tarihi Fransa'ya kadar dayanmaktadır. Sizi Fransız tarzı bir mantarlı sote tarifi ile baş başa bırakalım...

16.07.2020-17:13 - (Son Güncelleme: 16.07.2020-17:11) Mantarlı Tavuk Sote Tarifi

Mantarlı Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

- Yarım kilo mantar

- 1 tavuk göğsü

- 1 tane soğan

- 1 tane yeşil biber

- 1 tane domates

- 1 yemek kaşığı domates salçası

- 1 tatlı kaşığı biber salçası

- Tuz

- Karabiber

Mantarlı Tavuk Sote Tarifi Yapılışı

İlk olarak mantarlı tavuk sote yapımı tarifi için soğanlar doğranır sıvı yağ ile birlikte tavaya alınır ve kavrulur. Soğanlar kavrulduktan sonra içine kesilen biberler eklenilir. Bir süre belirli aralıklarla karıştırılır. Soğanlar ve biberler kavrulunca üzerine kuşbaşı şeklinde kesilmiş tavuk göğsü eklenilir. Tavuklar beyazlaşana kadar kavrulma işlemi devam eder. Bu süre içinde ara sıra karıştırılır. Tavuklar beyazlaşınca içine salça ve daha öncesinde kesilen domatesler eklenilir ve karıştırma işlemi devam eder. Sonra mantarlar güzelce yıkanır ve limonlu suda bekletilir. Limonlu suda bekletilen mantarlar tuzu ve karabiberi eklenip iyice harmanlanır. Daha sonra kısık ateşte harmanlanan mantarlar kendi suyunu salar ve yumuşaması beklenir. Pişirmeye devam edilir. Mantarlar yumuşayınca suyu fazla çekilmeden ocaktan alınır. Bu şekilde mantarlı tavuk sote yapımı bitmiş olur. Afiyet olsun.

Mantarlı Tavuk Sote Tarifi İçin Sunum

Ocaktan alınan mantarlı tavuk sote tarifi ilk sıcaklığının geçmesi için biraz beklenir. İlk sıcaklığını attıktan sonra servis tabağına alınır. Tercihen üzerine kaşarda rendelenebilir. Yine tercihen istenilirse dereotu veya maydanozda üzerine yakışacaktır. Mantarlı tavuk sote tarifi için yanına makarna veya pirinç pilavı yapılabilir. Yapılan makarna veya pirinç pilavı aynı servis tabağında sunum yapılırsa daha şık bir görüntüye sahip olabilir. Sıcak yenilirse daha lezzetli olur. Yanına ayran veya salatada alternatif olabilir.

Mantarlı Tavuk Sote Tarifi İçin Püf Noktalar

En önemli püf noktalardan birisi mantarların yıkanıp limonlu suda beklemeleridir. Böylece kararmayacaklardır. Mantarlı tavuk sote tarifi gibi yemeklerde bir diğer en önemli püf nokta ise genellikle sebzeleri ve tavukları diri tutmaktır. Kızartma işleminden sonra pişmeye devam edeceği için böylelikle sönmezler ve dağılmazlar. Bu yüzden kızartma işlemleri kısa tutulur ve kızgın yağda pişirilir. Tavada kızan zeytinyağına kuşbaşı tavuklar eklendikten sonra tavuklar yüksek ateşte sotelenir. Bu şekilde tavuklar suyunu salmaz. Bir diğer önemli nokta ise biberler kesilmeden önce içinden çekirdekler çıkarılır. Domatesleri iyice kavurmak suyunu çekene kadar pişirmek lezzetine lezzet katar. Eğer ki kullandığınız tava sote tavası ise tava önceden ısıtılır ve yağ öyle kızdırılır. Domatesleri kabuklarını soymak daha iyi olacaktır. Pişerken domatesler suyunu salacağı için ekstra su eklemeyin domatesin saldığı suyla daha lezzetli olur. İçine kekik ve pul biber gibi baharatlı bol koymak zenginlik katacaktır. Eğer sebzelerin sulanmasını istemezseniz ısıyı eşit dağıtan bir tava kullanın. Tavanızın geniş olması da sulanmaması için bir yöntemdir. Tavuk ve mantarların eşit pişmesi için bir diğer yöntem ise eşit kesilmeleridir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal