Lübnan’a Has Pita Tarifi

Dünyanın en güzel ve egzotik mutfaklarından olan Lübnan mutfağına has Pita tarifini sizin hazırladık. Sofranıza farklı bir lezzet koymak isterseniz buyrun.

Lübnan’a Has Pita Tarifi

Farklı tatlara açık olanlara ve yeni şeyler denemek isteyenlere dünya mutfağından Lübnan’la özdeşleşmiş pita tarifini hazırladık.

MALZEMELER

15 gr instant maya (2 yemek kaşığı kadar)

2 su bardağı + 2 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı toz şeker

1 su bardağı ılık su (gerekirse biraz daha ilave edebilirsiniz)

1 çay kaşığı tuz

Üzeri için

Süt

NASIL YAPILIR ?

Un, maya, şeker ve tuzu bir kasede karıştırın. Yavaş yavaş suyu katarak güzelce yoğurun. Hamuru 6-8 parçaya bölün. Fazla inceltmeden merdaneyle ufak yuvarlak biçiminde açın. Yağlı kağıt dizilmiş fırın tepsisine serin.

Bezelerin üstünü bir bezle kapatın ve 30 dakika dinlendirin. Fırını 200 dereceye ayarlayın. Kabaran hamurların üstüne fırçayla süt sürün ve fırına koyun. Altın rengini alınca fırından alın. Servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri