Limonata Yapımı

Nemli ve bunaltıcı yaz günlerinde adeta serinleten limonatanın yapımı da oldukça pratik. Özellikle evde kendi limonatasını yapmak isteyen kişiler, limonata yapımını araştırıyor. Peki, limonata nasıl yapılır?

31.05.2018-13:54 - (Son Güncelleme: 31.05.2018-13:49) Limonata Yapımı

Nemli ve bunaltıcı yaz günlerinde adeta serinleten  limonatanın yapımı da oldukça pratik. Özellikle evde kendi limonatasını yapmak isteyen kişiler, limonata yapımını araştırıyor. Peki, limonata nasıl yapılır?

LİMONATA NASIL YAPILIR?

Çeşitli nedenlerle hazır limonata tüketmek istemeyen vatandaşlar, evlerinde kendilerinin hazırlayabilecekleri kolay limonata tariflerini araştırıyor. İşte, yaz aylarından severek tüketeceğiniz pratik limonata malzemeleri ve tarifi...

MALZEMELER

8 limon (Sulu olanları tercih edin)

2 su bardağı soğuk su

2 su bardağı toz şeker

Buz

Nane yaprağı (İsteğe göre)

YAPILIŞI

İlk olarak bol suyla yıkadığınız limonların kabuklarını derin ve geniş bir kaba rendeleyin, 6 adet limonun kabuklarını soyduktan sonra küp küp doğrayın ve kabukları rendelediğiniz kaba ilave edin. Bu karışımın üzerine, toz şekeri de ilave ederek elinizle limonları iyice suları çıkana kadar ovun, bu sayede limonun tadı iyice ortaya çıkacaktır.

Arta kalan 2 limonunun suyunu sıkın ve bu karışıma ekleyin. Hazırladığını bu karışımı parçalardan ve istenmeyen kabuklardan arındırmak için tel süzgeçten geçirin. Son olarak 2 su bardağı soğuk suyu karışıma ekleyerek servise hazır hale getirin. İsteğinize göre, nane yaprağı ve buz ilave ederek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...

 Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal