Lahana Çorbası Nasıl Yapılır? İftarda Lahana Çorbası Yapmak İçin Malzemeler Nelerdir?

Lahana çorbası nasıl yapılır? İftar sofranızda sevdikleriniz için hazırlayacağınız hem sağlıklı hem de enfes lezzetli bir çorba. Lahana çorbası malzemeleri neler? Lahana çorbası yapılış aşaması nasıldır? Gelin birlikte bu çorbanın hazırlanış aşamalarına bakalım.

11.05.2019-14:24 - (Son Güncelleme: 11.05.2019-14:08)

Lezzetli mi lezzetli lahana çorbası tarifi için malzemeleri ve yapılış aşamasını sizler için derledik.

LAHANA ÇORBASI TARİFİ

MALZEMELER

3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet orta boy beyaz lahana
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet orta boy havuç
1 yemek kaşığı un
1/2 tatlı kaşığı acı biber salçası
5 su bardağı sıcak tavuk suyu (ya da sıcak içme suyu)
1 çay kaşığıtuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

HAZIRLANIŞI

Lahana çorbası yapmak için; ortadan ikiye ayırdığınız lahananın sert kök kısmını alın. Bol suda iyice yıkayıp fazla suyunu süzün. Keskin bir bıçakla ince ince doğrayın.

Kabuğunu soyduğunuz kuru soğanı minik küpler şeklinde kesin, havucu rendenin iri yeriyle rendeleyin. Çorbaya son olarak eklemek üzere dereotunu incecik doğrayın.

Zeytinyağı ve tereyağını oldukça derin bir tencerede kızdırın. Doğranmış kuru soğanları ölene kadar soteleyin. Un ve acı biber salçasını katıp kısık ateşte, kısa süre kavurun.

Un kokusu çıkınca sıcak tavuk suyunu ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye dek karıştırın. Rendelenmiş havuç ve ince ince kesilmiş beyaz lahanayı katıp orta ateşte kaynamaya bırakın.

Kaynamaya başlayınca tuz ve taze çekilmiş tane karabiberle tatlandırın. Yaklaşık 30 dakika kadar pişirdiğiniz çorbayı ocaktan indirin, 10 dakika  dinlendirdikten sonra arzunnuza göre incecik kıyılmış dereotu ilavesiyle sofralarınzda ikram edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal