Kuşkonmaz Bitkisinin Pişirme Teknikleri

Sofraların yeni vazgeçilmezi ete ve tavuğa çok yakışan kuşkonmaz. Özellikle ABD ve Akdeniz ülkelerinde yaygın olan ve ülkemizde de yaygınlaşmaya başlayan kuşkonmazların birçok kullanım alanı ve harman imkanı var.

16.07.2019-15:05 - (Son Güncelleme: 16.07.2019-15:02) Kuşkonmaz Bitkisinin Pişirme Teknikleri

Farklı bir çeşni için ya da tamamlayıcı olarak kuşkonmaz ideal bir seçenek olacaktır. Ancak sınırlı olarak kullanılmasına gerek yok. İşte, pek bilinmeyen kuşkonmaz pişirme yöntemleri...

KUŞKONMAZLAR NASIL PİŞİRİLİR?

Özellikle et ve tavuk yemekleri ile epeyce sık tüketilir. Kahvaltılarınızda omletlerin içine bu leziz bitkiyi ilave edebilir ve farklı bir lezzet elde edebilirsiniz. Farklı bir lezzet olarak da kuşkonmazın üzerinde yer alan odunsu kısımları elinizle temizleyerek, geriye kalan yumuşak kısımlarını temizleyip kuşkonmazı elinizle küçük parçalara bölün. İsteğe göre istediğiniz yeşilliklerle kavurun ve üstüne yumurta kırın. Baharat da ekleyerek bu şekilde servise edin. Eğer haşlayarak yemeyi tercih ederseniz haşlama süresi 2-3 dakikadır, türüne göre en fazla 7 dakika haşlanabilir. Kuşkonmaz çok tuzlu ve kaynar suda haşlanmalıdır. Haşlanan kuşkonmazı sudan alıp soğuk suya atın. Soğuk suda 2 dakika koymanız yeterli olacaktır. Bu hazırlama yöntemlerinin yanı sıra, kuşkonmazı çiğ de tüketebilirsiniz. Ayrıca 5 dakika süresince peynir ile fırınlayarak da hazırlayıp, yiyebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal