Krem Peynirli Meyveli Kup Tarifi

Mevsim meyveleriyle yaz aylarında hazırlayabileceğiniz sağlıklı ve leziz kuplar yapmak ister misiniz? Birçok meyvenin içinde olduğu ve bol lezzetli olan bu tatlı yaz aylarında içini de ferahlatıcı özelliğe sahip olacak. İşte krem peynirli meyveli kup tarifi...

Krem Peynirli Meyveli Kup Tarifi

Krem Peynirli Meyveli Kup Tarifi

Yapacağınız bu kupların ana meyvesi olarak yaban mersini kullanmanız oldukça önemlidir. Diğer türlü sevdiğiniz ve birbirine yakıştırdığınız bütün meyveler oldukça lezzetli bir tatlı yapmanıza yardımcı olacaktır.

MALZEMELER

  • 125 gr yaban mersini
  • 2 adet sert şeftali
  • 1 küçük armut
  • 3-4 adet kayısı
  • 1/2 limon suyu
  • 5-6 adet karanfil
  • 2 yemek kaşığı bal veya mapple şurup

KREMASI İÇİN

  • 1 kutu krem beyaz peynir, 200 gr
  • 1 kutu quark, 140 gr
  • 1 yemek kaşığı bal veya mapple şurup
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü
  • Üzerine için
  • 1 yemek kaşığı Antep fıstığı ezmesi

NASIL YAPILIR

Öncelikle meyveleri yıkayıp süzgece alarak sularından süzdürün. Şeftali, armut ve kayısıların çekirdeklerini çıkartıp küp küp olacak şekilde doğrayın. Ardından yaban mersininin 2 yemek kaşığı kadarını üzeri için ayırın, kalanını doğradığınız diğer meyvelerle birlikte tencereye alın, limon suyu ve karanfilleri ilave ederek kısık ateşte meyveler sularını bırakana kadar yaklaşık 8 dakika boyunca pişirin. Ocağı kapatıp bal veya mapple şurubu ekleyerek karıştırın ve tamamen soğumaları için kenara tezgahın üzerine alın.

Krema malzemelerini derin bir çırpma kabına alarak mikserle homojen kıvama gelene kadar yaklaşık 4-5 dakika kadar çırpın ve sıkma torbasına aktarın. Soğuyan meyveleri kuplara eşit olarak pay edin, üzerlerine kremayı sıkarak yaban mersini taneleri ve Antep fıstığıyla ile süsleyin. İşte meyveli kuplarınız hazır. Afiyet olsun.

Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

EN ÇOK OKUNANLAR