Kötü Kokulardan Kurtulmanın Yolları

İş zamanından arta kalan anlarda koşarak evimize gitmek isteriz. Yoğunluktan dolayı yapamadığımız işler birikmiş ve bunlarda ortamda kötü bir koku oluşmasına neden olmuş olabilir. Bu kokulardan kurtulmanın pratik formüllerini sizin için araştırdık. İşte detaylar...

06.07.2020-08:56 - (Son Güncelleme: 06.07.2020-08:52) Kötü Kokulardan Kurtulmanın Yolları

Evlerimizin her zaman güzel kokmasını isteriz. Bunun için de yoğun emek harcarız. Ancak bazen bu çabanız işe yaramayabilir. Dolayısıyla evlerinizi güzel kokmasını basit yöntemler kullanarak yapmanız mümkün.

ÇÖP KUTUSU KOKUSU

Mutfakta yaptığımız işlerde çöp kutusunun yakınımızda olmasını isteriz. İşlerimizi yaparken bir yandan da dağınıkları toparlamak ve atmamız gereken şeyleri hızlıca atabilmek için ya tezgahta ya da tezgahın altındaki dolapta çöp kutularını koyarız. Fakat bu mutfağın kötü kokmasına sebep olan başlıca etkenlerden biridir. Buna bir nebze engellemek istiyorsanız çöp kovasını balkon gibi açık bir alana koymanız ve atık malzemeleri birbirine karıştırmamınız gerekir. Aynı zamanda çöp kovanıza karbonat veya kabartma tozu dökerek kötü koku oluşumunu engelleyebilirsiniz. 

SİGARA DUMANI

Sigara kokusu çok kolay bir şekilde duvarlara, kumaş yüzeylere ve halılara sinebilmektedir. Buna önlemek için bir kaba bir paket kabartma tozu ve elma sirkesi döküp sigara içilen ortama koyabilirsiniz. Bu karışım buharlaşarak bir süre sonra sigara kokusunu giderecektir. Aynı zamanda kaba koyduğunuz portakal ve limon dilimlerini ortama bırakmanızda sigara kokusunu önleyecektir. Eğer daha hızlı bir şekilde çözüme ulaşmak istiyorsanız bir tencereye su ve çamaşır yumuşatıcısını karıştırıp kaynatabilirsiniz. Bu karışım kaynadıktan sonra tencereyi evin her tarafında dolaştırdığınız da sigara kokularından kurtulmuş olursunuz.

RUTUBET KOKUSU

Bu tür kokular her evde olabiliyor. Özellikle kış aylarında daha çok karşılaşılan bir problem olan ve sağlığınızı olumsuz yönde etkileyen rutubet kokusunu önlemek için sürekli olarak evinizi havalandırmalısınız.  Bir çorba kaşığı kahve telvesini ve hardalı karıştırıp rutubet olan duvara sürdüğünüzde evinizdeki bu kokudan rahatça kurtulabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal