Küpe Temizliği Nasıl Yapılmalıdır?

Yaz ayları geldi! Cıvıl cıvıl giyinip sahilde, bağda, bahçe de gezmenin tam zamanı. Hemen hemen bütün kadınlar yaza uygun elbiseler giyerek takıp takıştımaya bayılıyordur. Ancak kadınların favori takılarından olan kipeler, cilt içerisine girdiği için mutlaka temizlenmesi gerekir. Peki, küpe nasıl temizlenir?

06.06.2020-16:44 - (Son Güncelleme: 06.06.2020-16:24) Küpe Temizliği Nasıl Yapılmalıdır?

Favori aksesuarlardan biri olan küpeler temizlenmeden kulağa takıldığından ciddi hastalıklara neden olabilmekte. Küpeler, saç spreyi, saç kremi, parfüm ve parmaklardaki kiri, teri içerisine çeker. Tüm bu ürünler cildin direkt olarak içine giren küpelerin üzerinde kalarak mikropların çoğalmasına neden olur. Bu nedenle küpeleri takamdan önce mutlaka temizlemek gerekir. Sizin için küpelerinizi nasıl temizleyebileceğinize dair önemli bilgileri paylaştık. İşte detaylar…

KÜPELER NASIL TEMİZLENİR?

Hidrojen peroksit, takı temizliği için muhteşem bir seçenektir. Dezenfektan görevi görür ve kiri tamamıyla temizler.

Yapmanız gereken tek şey pamuklu bir pedin üzerine biraz peroksit koyup, ardından küpenin her yerini temizlemek için pedi narince aksesuarınızın üzerinde gezdirmek.

Bir diğer seçenek ise; küçük bir bardağı hidrojen peroksit ile doldurup küpelerinizi içerisinde birkaç dakika bekletmek. Daha sonra çıkarıp bir dakika kadar sıcak suda bekletin. Daha sonra takılarınızı sıcak sudan çıkartıp kalan kirleri temizleyebilirsiniz. Eğer takılarınızın kararmasından korkuyorsanız suya biraz karbonat da ekleyebilirsiniz.

Çok daha basit bir yöntem olarak biraz su kaynatın, bir bardağa koyun, daha sonra küpelerinizi içerisine yerleştirin ve yaklaşık 20 dakika bekletin. Beklettikten sonra temiz bir diş fırçası ile hafifçe ovalayın. Bu yöntem bir temizleme çözeltisi kadar etkili olmayacaktır, fakat yine de işinizi görecektir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal