Klavyenizin Tuşları Bu Sebepten Çalışmaz!

Teknolojik aletlerin temizliğine ayrıca özen göstermelisiniz. Yoksa bozulmalarına zemin hazırlamış olursunuz. Klavye temizliği nasıl olmalı?

18.12.2019-15:11 - (Son Güncelleme: 18.12.2019-15:01)

Klavye temizliği nasıl olmalı? Teknolojik aletlerin temizliğinde ayrıca özen göstermelisiniz. Yoksa bozulmalarına zemin hazırlamış olursunuz.

KLAVYE TEMİZLİĞİ NASIL OLMALI?

Klavyenizin bilgisayar ile bağlantısını ayırın. Ardından, altında kağıt olan düz bir zemin üzerine klavyenizi koyun. Klavyenizi ters çevirerek yavaşça vurun veya sallayın. Tuşlara yakın yüzeydeki tozlar pratik bir şekilde döküldüğünü göreceksiniz. Elektrik süpürgesi kullanımı da klavye temizleme konusunda yardımcı bir unsurdur. Elektrik süpürgesini en düşük seviyede çalıştırarak klavyenizin üzerinde yavaşça gezdirin. Böylelikle tozlar çekilecektir.

Yüzeysel anlamda temizlenmesine rağmen tuşlar arasındaki tozlar için de kulak çubuğundan yararlanabilirsiniz. En son ve kapsamlı çare ise, klavyenizi köşelerindeki vidaları sökerek temizlemenizdir. Bu işlem sırasında tuş takımlarını da teker teker çıkaracağınız ve temizleyeceğiniz düşünüldüğünde, en kapsamlı ama son çare olarak olacaktır. Bu işlemi son derece titizlikle ve ustalıkla yapmanız gerekmektedir. Zira, yaptığınız yanlış bir hata klavyenizde aksamalara sebep olabilir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal