Kıymalı Makarna Nasıl Yapılır? Kıymalı Makarna Tarifi

Asla vazgeçemediğimiz lezzetlerden olan makarnayı kıymalı denediniz mi? Her öğün yenebilen nadir lezzetlerden olan makarnanın kıymalı halini hazırlamanız için malzemeleri aşağıda sıraladık.

14.09.2019-12:37 - (Son Güncelleme: 14.09.2019-12:29)

Pratik ve doyurucu bir lezzet arıyorsan makarna bunun için tek seçenek olabilir. İşte kıymalı makarna yapmanın püf noktaları.

KIYMALI MAKARNA TARİFİ

MALZEMELER: 

1 paketspagetti makarna, 300 gram orta yağlı kıyma, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 adet kuru soğan, 1 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 adet defne yaprağı, 1/2 çay bardağı sıcak su, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı tuz, 1/2 çay kaşığı karabiber. 

Hazırlanışı:

Spagetti makarnayı haşlanan suda yaklaşık 8- 10 dakika süre ile haşlayın. Haşlama suyunu süzdükten sonra bir kenarda dinlendirin. Kıymalı sosu için; kuru soğan ve sarımsağı rendeleyin. Zeytinyağını bir tencerede kızmasını sağlayın. Rendelenen soğan ve sarımsağı 2 dakika süreyle kavurun. Orta yağlı kıymayı ilave edin ve suyunu çekene dek kavurun. Sonrasında; domates salçası, defne yaprağı, pul biber, tuz ve karabiberi ilave edin. Sıcak su ekleyin ve sosu kaynatın. Aroma vermesi adına kullandığınız defne yaprağını sos karışımından ayırın. Haşlanan makarna ve kıyma harcını tencerede güzelce harmanlayın. Afiyet olsun.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal