Kinoalı Tavuk Tarif

Diyet yemeklerinden en sevileni tavuk ve salataların şahı olan kinoayı bir araya getirip hem doymanız hem de keyif almanız sağlanıyor.

Kinoalı Tavuk Tarifi

Keyifli bir diyet yemek istiyorsanız kalorisi düşük kinoalı tavuğu sizin için hazırladık. İşte, kinoalı tavuk tarifi…

MALZEMELER

1 su bardağı kinoa

250 g tavuk göğüs eti

5-6 adet arpacık soğan

5-6 dal maydanoz

1 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz

ÜZERİ İÇİN

200 g file Antep fıstığı

NASIL YAPILIR?

Bir tencereye zeytinyağını ve arpacık soğanları koyun. Orta ateşte soğanlar pembeleşene dek soteleyin. Kinoayı katıp 5 dakika daha sotelemeye devam edin.

Tavuk göğüs etlerini uzun şeritler şeklinde doğrayın ve tencereye katın. Üzerini geçecek kadar su katıp  kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra tencerenin kapağını örtün, kinoa ve tavuk etleri yumuşayana dek 25-30 dakika pişirin.

Piştikten sonra tuz katıp karıştırın ve ocaktan kaldırın. Servis tabağına koyup, üstünü file Antep fıstıkları ile süsleyerek servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri