Kıbrıs Tatlısı Nasıl Yapılır?

Son yazların en gözde tatlılarından biri Kıbrıs tatlısının tarifini sizler için en ince detaylarına kadar hazırladık. İşte tadı damaklarda kalacak Kıbrıs Tatlısı tarifi...

03.01.2020-15:36 - (Son Güncelleme: 12.10.2021-13:21)

Aslen Rum tatlısı olarak bilinen ancak bizim Kıbrıs tatlısı olarak adlandırdığımız, hafif ve lezzetli bu tatlı yaz aylarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Galeta unuyla yapılan bu harika tatlı aynı zamanda yedikleri yiyeceklerin kalorisine dikkat edenlerinde gönül rahatlığıyla tüketebileceği tarifler arasında yer alıyor. 

Sizde Kıbrıs tatlısı ile hem geleneksel bir tat deneyebilir hem de misafirlerinize farklı bir tat sunabilirsiniz.

KIBRIS TATLISI NASIL YAPILIR?

 Malzemeler:

-3 adet yumurta

- Yarım su bardağı şeker

- Yarım su bardağı sıvı yağ

- 1 su bardağı galeta unu

- 1 su bardağı kırılmış ceviz

- 1 su bardağı hindistan cevizi

- Bir paket kabartma tozu

Kreması İçin

- 1 litre süt

- 1 su bardağı nişasta

- Yarım su bardağı şeker

- 1 paket vanilya

- 1 paket krem şanti

Kıbrıs tatlısı şerbeti için

- 2 su bardağı su

- 1.5 su bardağı şeker

- 1 paket vanilya

kıbrıs tatlısı

Kıbrıs Tatlısı Yapılışı:

Kıbrıs tatlısı yapmak için ilk olarak şerbeti yapın, çünkü kekin üzerine şerbet soğuk dökülecek. Bir tencereye suyu ve şekeri dökün, kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 15 dakika daha kaynatın. Şerbet hazır olunca altını kısın ve vanilyayı katıp soğuması için bekletin. Keki için yumurtaları ve şekeri güzelce çırpın, öteki malzemeleri de katıp karıştırın. Yağlanmış bir tepsiye dökün. 160 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üstüne dökün, soğuması için bekletin. Kreması için krem şanti hariç öteki malzemeleri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Altını örtün, toz krem şantiyi katın ve blenderla 5 dakika çırpın. Soğumuş şerbetli kekin üstüne bu kremsi muhallebiyi dökün. Üstüne bolca hindistan cevizi serpin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal