Kepekli Poğaça Tarifi

Kalori miktarı düşük olan ancak tadı yüksek olan kepekli poğaça tarifi ile korkmadan hamur işine doyabilirsiniz.

Kepekli Poğaça Tarifi

Kepekli diye çekinmeden poğaçaları aynı lezzetle yiyip kahvaltılarda sunabilirsiniz. İşte, kepekli poğaça tarifi...

MALZEMELER

2 yumurta

1 çay bardağı zeytinyağı

1 su bardağı yoğurt

1 tatlı kaşığı tuz

1 paket kabartma tozu

Aldığı kadar kepekli un

150 g az yağlı beyaz peynir

Bir tutam dereotu

NASIL YAPILIR?

Yumurtanın birinin sarısını poğaçaların üstüne sürmek üzere bölün. Kalan yumurtaları bir karıştırma kasesine koyup, yoğurt ve zeytinyağı ile çırparak karıştırın. Kabartma tozu ve tuzu katıp, unu azar azar katarak yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur yapın. Kıyılmış dereotunu peynir ile karıştırıp hamura katın ve bir defa daha yoğurun.

Hamurdan yumurta ebatında bölümler koparıp avucunuzda yuvarlayın ve yağlı kağıt dizili fırın tepsisine sıralayın. Üstlerine yumurta sarısını sürüp, evvelden ısıtılmış 190 derece fırında, üstleri kızarana dek pişirin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri



-->