Kaygana Nasıl Yapılır Kaygana Tarifi

Kaygana, krebe çok benzeyen ancak Türk geleneksel yemeklerinden biridir. Dah çok içine yeşilliğin atıldığı çok yumurtalı bu lezzet krebin yerini alabilir.

06.08.2019-10:27 - (Son Güncelleme: 06.08.2019-10:24) Kaygana Nasıl Yapılır Kaygana Tarifi

Annelerimizin krep ortaya çıkmadan önce yaptığı kaygana ile dah yöresel bir bakış açısı yakalayabilirsiniz.

MALZEMELER

4 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
maydanoz
dereotu
yeşil soğan (yeşillikleri isteğinize bağlı ekleyin)
tuz

HAZIRLANIŞI

İlk olarak unu, sütü ve tuzu karıştırın.
Ardından yumurtaları ilave edin.
En son yeşillikleri katıp çırpın.
Yanmaz tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ atıp kızdırın.
Sonrasında hamuru döküp arkalı önlü kızartın.
Hamur kalmayana dek aynı işlemi yapın.
Hamuru isterseniz ince dilerseniz kalın döküp pişirebilirsiniz (ben ince döktüm hamuru).

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal