Kakaolu Çatlak Kurabiye Yapımı

Kakaolu çatlak kurabiye lezzetine bayılacağınız aynı zamanda hemen bayatlamayacak muhteşem lezzetlerden biri yapımı da çok pratik. İster evdekilere ve çocuklarınıza yapın isterseniz de gelen misafirlerinize bu tarife kesinlikle yiyen herkes bayılacak. İşte kakaolu çatlak kurabiye tarifi…

17.07.2020-15:28 - (Son Güncelleme: 17.07.2020-15:24) Kakaolu Çatlak Kurabiye Yapımı

Eğer hala denemediyseniz kakaolu çatlak kurabiye yapımını mutlaka denemelisiniz. İşte çatlak kurabiye tarifi ve yapılışı…

KAKAOLU ÇATLAK KURABİYE YAPIMI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

  • 4 yemek kaşığı kakao (Tepeleme)
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 6 yemek kaşığı un (Tepeleme)
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Bulamak için;

  • Pudra şekeri

YAPILIŞI;

Öncelikle aldığını derin bir yoğurma kabına kakao, şeker ve de sıvıyağı alarak güzelce çırpma teli ile karıştırıyoruz. Ardından içerisine bir yumurtayı kırıp elektrikli mikser yardımıyla güzelce homojen olacak kadar karıştıralım ve diğer yumurtayı kırıp tekrar karıştıralım bu noktada homojen bir karışım olması için teker teker kırıp karıştırmak önemli ayrıca yumurtaların oda sıcaklığında olması da kıvamı için önemli unsurlardan biri. Eğer evinizde elektrikli mikser yoksa bunu normal el çırpıcısı ile de yapabilirsiniz ancak biraz zahmetli olacaktır. Ardından üzerine un, kabartma tozunu ilave ederek karıştırmaya devam edelim. Elde etmek istediğimiz hamurun kıvamı çok sert olmamalıdır bu sebeple unu azar azar ekleyip karıştırırsak istediğim sonuca kontrollü bir şekilde varabiliriz. Hamur harcımızı elde ettikten sonra ise bir streç film ile üzerini güzelce örterek buzdolabında en az 2 saat kadar kendini toplaması için dinlendirelim. Sonrasında ise buzdolabından çıkarttığımız hamuru bir kaşıktan yardım alarak hamurdan minik parçalar alalım ve elimizle yuvarlak şeklini verelim. Ardından şekil verdiğimiz hamurlarımızı pudra şekerine bulayalım ve de bir fırın tepsisi seçtikten sonra kurabiyelerimizin yapışmaması için pişirme kağıdı koyup şekil verdiğimiz kurabiyelerimizi tepsiye dizelim. Bu ölçülerle yaklaşık olarak 15 tane kurabiye çıkacaktır. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında ise yaklaşık 10-15 dakika pişirdikten sonra hazır olacaktır. Ancak pişerken kapağını açmadan pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Pişme süreleri fırından fırına değişiklik gösterebilmektedir. Ardından fırından aldığınız tepsinizi soğuması için bekledikten sonra sunum tabağınıza alıp tüketebilirsiniz. Fırından aldığınız gibi tüketmek isterseniz eğer kurabiyeleriniz dağılabilir bu sebeple soğumasını beklemeniz önemli.  İşte hazır kakaolu çatlak kurabiye yapımı bu kadardı.

KAKAOLU ÇATLAK KURABİYE PÜF NOKTALARI

  • Bu kurabiyede dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri kesinlikle dolapta dinlendirilmesidir. İçerisinde tereyağı olmadığı için normal kurabiye hamurundan biraz daha fazla sert olacaktır bu sebeple şekil verirken zorlanmamak adına buzdolabında bekletmek önemli noktalardan biri.
  • Kakaolu Çatlak Kurabiye yapımında dikkat edilmesi gereken bir diğer püf noktası ise dolaptan aldığınız hamur ile elinizde çok fazla oynamamalı ve hamurunuza şekil verirken hamurun erimesine izin vermemelisiniz.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal