Kahvaltılar İçin Fit Pankek Tarifi

Kahvaltıların en sevilen sıcak hamur işi olan pankeki, kilo aldırmayan ve hafif bir tarifle yapmak ister misiniz? Yumuşacık pamuk gibi bir tarifle gelin birlikte bu pankeki hazırlayalım.

24.09.2019-10:02 - (Son Güncelleme: 24.09.2019-09:48)

Hızlı ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz nefis pankekleri kahvaltı sofralarınızda baş köşeye taşımak ve yiyip yiyip kilo almamak istiyorsanız işte size tarifi.

FİT PANKEK TARİFİ

MALZEMELER: 

1 adet yumurta,5 çorba kaşığı yulaf ezmesi,5 çorba kaşığı yoğurt,4 dilim beyaz peynir,1 tutam maydanoz,1 dal taze soğan,Ü1/2 çay kaşığı karbonat,1 tatlı kaşığı zeytinyağı

HAZIRLANIŞI: 

Öncelikle yulaf ezmesini mutfak robotundan geçirin. Yumurtayı bir kasenin içinde çırpın, üzerine yoğurdu katıp tekrar çırpın. Peyniri ufak ufak parçalar şekline getirip kaseye ilave edin. Maydanoz ve yeşil soğanı ince bir şekilde doğrayıp kaseye katın. İncelttiğiniz yulaf ezmesi ve karbonatı da katıp iyice karıştırın.Buzdolabında en az 10-15 dakika dinlendirin. (Zamanınız varsa daha fazla bekletin.) Yapışmaz tavanın altını açın, zeytinyağını katın, peçeteyle fazlasını alabilirsiniz. (sadece bir defa zeytinyağı koyun, bütün pankekler için bu kafi.) Yaklaşık olarak 2 çorba kaşığı kadar hamuru tavaya döküp yayın, üzeri kabarmaya başlayınca da çevirin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal