Kahvaltıda Patatesli Bazlama Tarifi

Kahvaltı sofralarınıza harika bir lezzet katmak istiyorsanız bu tarifi muhakkak denemelisiniz. Hamur işini kahvaltıda sevenlerin bayılacağı bu eşsiz lezzetin tarifini sizler için derledik.

02.10.2019-09:45 - (Son Güncelleme: 02.10.2019-09:30)

Kahvaltı sofralarının baş tacı olmaya aday olan patatesli bazlama tarifini tüm hamur işi sevenler için bir araya getirdik. 

PATATESLİ BAZLAMA TARİFİ

Malzemeler: 

1 çay bardağı süt,4 su bardağı un1 su bardağısu,1 silme tatlı kaşığı tuz,1 paket yaş maya,5 adet büyük boy patates,1 avuçince doğranmış maydanoz,1 çay kaşığı karabiber,1 tatlı kaşığı kuru nane,2 yemek kaşığı zeytinyağı.

Hazırlanışı: 

Ilık su, ılık süt, tuz ve mayayı bir arada karıştırın. Unu azar azar ekleyerek yoğurun ele yapışmayan yumuşak bir hamur olsun.. Hazırlanan hamurun olduğu kabın ağzını streç filmle sarın. Sarıp sarmalayın ve ılık bir yerde yaklaşık olarak 1 saat mayalanması için bırakın.

Hamur mayalanırken içini hazır edin. Patatesleri haşladıkta sonra püre yapın. İçine ince doğranmış maydanoz, baharatlar ve zeytinyağını ilave edip karıştırın. Patatesli harçtan mandalina iriliğinde toplar yapın.
Hamur mayalandıktan sonra, hamurdan patatesli harçla eşit olacak şekilde mandalina kadar toplar yapın. Her bir bezeyi pasta tabağı kadar açın. Tam ortasına patatesli harçtan koyun ve tekrar kapayıp, hamuru yuvarlayın.Bir merdane ile hamuru tekrar pasta tabağı iriliğinde açın ve bir buzdolabı poşetinin üzerine koyun.Böyle böyle tüm malzemeyi hazırlayın, aralarına yapışmamaları adına buzdolabı poşeti koymayı unutmayın.Buzluğa koyun. Pişireceğiniz zaman çıkartın. Hafif yağladığınız tavada arkalı önlü iyice pişirin ve ılık ılık servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal