Jilet Kullanmak Tüylerin Kalınlaşmasına Neden Olur mu?

İstenmeyen tüylerden kurtulmanın en için pratik yöntemi şüphesiz jilet kullanmaktır. Ancak jilet kullanımına dair bilmeniz gereken şeyler var. Sizin için jilet kullanırken dikkat etmeniz gerekenleri bir araya getirdik. Detaylar haberimizde…

27.06.2020-16:44 - (Son Güncelleme: 27.06.2020-15:50) Jilet Kullanmak Tüylerin Kalınlaşmasına Neden Olur mu?

Kadınların en büyük problemlerinden biride istenmeyen tüylerdir. Ancak bu istenmeyen tüylerden kurtulmanın birçok yolu vardır. Kadınlar bu yöntemlerden kendilerine en uygun olanı seçip uygularlar. Bu yöntemler arasında ilk akla gelense jilet yöntemidir. Ancak jilet uygulamasında dikkat edilmesi gereken önemli püf noktalar vardır. Sizin için jilet uygulamasında dikkat edilmesi gereken püf noktaları bir araya getirdik. İşte detaylar…

JİLET TÜYLERİ KALINLAŞTIRIR MI?

Hemen herkes jiletin tüyleri kalınlaştırdığını söyler. Ancak bu durum kişiden kişiye göre değişir. Bazı kadınlar jilet kullandığı zaman tüyleri erkek sakalı kalındığında çıkıyor. Bazı kadınlar ise jilet sonrası kıl kalınlığında bir değişim olmadığını belirtiyor. Yani bu konuda işiniz tamamen şansa kalmış durumda.

JİLET KULLANIRKEN YAPILAN HATALAR

Jilet yapmadan önce tüylerin yumuşatılmamış olması alımını zorlaştırır. Aceleniz olsa dahi mutlaka su tüylerinizi yumuşatmanız gerekir. Sadece su ile yapılan jilet cildin tahriş olmasına ve kızarıp yanmasına neden olur.

Jileti teninize çok bastırmadan dikkatli bir şekilde kullanmanız büyük önem arz eder. Çünkü teninizin bazı bölgeleri daha ince olduğu için kesilebilir. Mesela ayak bilekleri ve dizlerin arkası gibi hassas bölgelere ekstra dikkat etmeniz gerekir.

Loş bir ortamda veya yetersiz bir ışıkta jilet yaparken tüylerinizin tamamını aldığınızı düşünebilirsiniz. Ancak gün ışığına çıktığınızda durumun aslında öyle olmadığını fark edebilirsiniz. Bu nedenle jilet uygulamasında ışığın yeterli olduğundan emin olun.

Tek kullanımlık jiletlerin sürekli kullanılması da yapılan hatalardan biridir. Jileti sürekli değiştirmek ve jilet seçerken dikkatli davranmak gerekiyor. Piyasada kadınlar için özel üretilmiş olan birçok jilet seçeneği bulunmaktadır.

Jilet sonrası cildinizi mutlaka nemlendirmeniz gerekmektedir. Çünkü jilet cildinizin hassaslaşmasına ve kızarmasına neden olur. Nemlendirerek bu durumun önüne geçebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal