İtalyan Mutfağına Özgü Bir Tatlı: Panna Cotta

Farklı bir lezzet arayanlar için son derece pratik bir önerimiz var! İtalyan Mutfağından çıkarak dünya çapında popüler hale gelen panna cotta için gerekli olan malzeme listesini ve yapılışını sizin için bir araya getirdik. Peki, panna cotta nasıl yapılır? İşte detaylar…

11.06.2020-12:11 - (Son Güncelleme: 11.06.2020-11:58) İtalyan Mutfağına Özgü Bir Tatlı: Panna Cotta

İtalyan tatlısı olarak da bilinen panna cotta sayesinde sevdiklerinizle birlikte geçirdiğiniz zamanlar daha keyifli hale gelecek. Sizi hem lezzetli hem pratik hem de farklı bir tatlı tarifiyle buluşturmamıza hazır mısınız? İşte panna cotta tarifi…

MALZEMELER

  • 100 gr şeker
  • 450 gr krema
  • 500 gr süt
  • 30 gr jelatin
  • 1/2 adet vanilya çubuğu

NASIL YAPILIR?

Öncelikle şeker, krema ve sütü bir araya getirerek kısık ateşte tek bir yönde karıştırarak ısıtın. Arsından jelatinleri içini buzla doldurduğunuz soğuk bir kabın içerisine koyarak yumuşamasını bekleyin. Sütlü karışım ısındıktan sonra erittiğiniz jelatinleri ve ardından da vanilyayı bir karıştırma kabına alarak birleştirin. Tatlınızı almak istediği formda bir kalıbın içerisine döküp buzdolabında soğutun. Soğuduktan sonra üzerine dilediğiniz sosu ekleyerek servise hazır hale getirebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun…

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal