Her Gün Her Gün Fırını Temizlemek İstemiyorum Diyorsanız Bunu Yapın

Her fırın açılıp yemek yapıldığında yağlar ve kokular her yere yapışır ve temizlenmesi zor bir hal alır. Ancak bazı önlemlerle bu sorunu gidermek kolaydır.

28.11.2019-09:15 - (Son Güncelleme: 28.11.2019-09:13)

Her defasında yemek yaptıktan sonra fırındaki leke ve yağları temizlemek yerine fırının yağlanmasını önlemek daha kolay olacaktır.

FIRINI TEMİZLEMENİN KISA YOLU

Buharın fırının içine yayılmasını ve fırınınızı yağlandırmasını engellemek için, yemek pişirdiğiniz kaplarının örtülü olanlarını tercih edebilirsiniz. Bu, buharın yemeğin içinde kalmasını mümkün kılar ve bu da fırının yağlanmayacağı manasına gelir. Örtülü fırın kaplarınız yoksa, değişik boyutlarda oldukça işlevli kapaklardan edinebilirsiniz. Fırın tepsisinde değil de, farklı bir kap içindeki yemeği fırında pişireceğiniz vakit çoğunlukla kabı fırın telinin üstüne koyar, fırın tepsisini de çıkarırız. Fakat, bu gibi hallerde fırın tepsisini fırının alt bölümünde bırakmak daha iyidir. Böylece, pişirdiğiniz yemeklerden damlayan yağ veya öteki şeyler tepsiye akar ve fırınınız kirlenmez. Ardından, tepsiyi çıkarmanız ve yıkamanız yeterlidir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal