Fırın Nasıl Temizlenir?

Mutfak malzemelerinin temizliğinde en çok zaman alan şey fırın temizliğidir. Fırın temizliğinde işinizi kolaylaştıracak kolay yöntemleri sizin için derledik. Detaylar haberimizde...

09.11.2019-15:17 - (Son Güncelleme: 05.02.2022-14:47)

Mutfak malzemelerinin temizliğinde en çok zaman alan şey fırın temizliğidir. Fırın temizliğinde işinizi kolaylaştıracak kolay yöntemleri sizin için derledik. Fırın temizliği nasıl olmalıdır?

Karbonat ve hidrojen peroksit: Karbonat, hidrojen peroksiti ve bir miktar bulaşık sabununu karıştırarak yoğun kıvamlı bir macun hazırlayın. Hazırladığınız macunu fırın içindeki lekelere uygulayın. Bu karışımı bir süre fırının içerisinde bekletin ardından üzerine biraz beyaz sirke püskürtün. Bu işlemlerin hepsini yaptıktan sünger ya da bezle ovalayarak temizleyin.

Banyo temizleyici: Banyo temizleyicileri yağı temizlemek için de çok etkilidir. Banyo temizleyicisini fırının içindeki lekelerin üzerine püskürtün ve kirin yoğunluğuna göre birkaç saat beklettikten sonra ıslak bezle temizleyin.

TEMİZLİKTE SİRKE MUCİZESİ!

Karbonat ve sirke: Karbonata bir miktar bulaşık deterjanı koyarak bir bezle fırın içindeki lekelerin üzerine sürün. Bir bardak beyaz sirke ile bir bardak suyu karıştırın ve sprey şişesine ekleyin. Hazırladığınız karışımı karbonatın üzerine püskürtün. 10 dakika beklettikten sonra bir bez yardımıyla temizleyin.


Amonyak ve çöp torbası: Bir çöp torbasının içini su ile doldurun ve biraz amonyak ekleyin. Ardından tepsi ya da fırın telini karışımın içine yerleştirin ve torbayı sıkıca bağlayın. Bir saat kadar beklettikten sonra tepsi ya da fırın telini çıkararak iyice durulayın. Dikkat etmeniz gereken en önemli kural ise amonyaktan çıkan dumanı solumamak.

Kaynar su: Bir kabın içerisine kaynar su ve biraz bulaşık deterjanı ekleyerek fırının içine yerleştirin. Kaynar suyun buharı fırın içindeki yağ ve kirleri yumuşattıktan sonra bir bezle fırını temizleyin.

Amonyak: Bir kasenin içerisine amonyak koyarak fırının içine yerleştirin, bir gece fırında bekletin. Sonrasında sabah silerek fırını temizleyin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal