Haşlanmış Mısır Kilo Aldırır mı?

Mısırı her haliyle yemek muhteşemdir. Haşlayarak ya da közde. Ancak bazı durumlarda nişastası ortaya çıkan mısırın pişirilmesi diğerlerine nazaran daha tercih edilebilirdir.

26.07.2019-13:48 - (Son Güncelleme: 26.07.2019-13:45) Haşlanmış Mısır Kilo Aldırır mı?

Mısır yemek özellikle atıştırmalık bakımıdan vazgeçilmez olsa da nasıl ve ne kadar yediğimize mutlak olarak dikkat etmemiz gereken bir durum. Aksi halde kalori alabiliriz.

HAŞLANMIŞ MISIR KİLO ALDIRIR MI?

Közde pişirilmiş haline göre kalori değeri bakımından daha düşük olan ve besleyiciliği yüksek olan haşlanmış mısır, en sağlıklı mısır pişirme işlemidir. Mısır pişirirken haşlama methodu tercih edilmeyecekse pişirilmesi önerilen işlem patlatılmış olanlardır. Bu sırada tuz ve yağ kullanmamaya dikkat edilmesi gerekir. Ne kadar sağlıklı olduğu düşünülürse düşünülsün diyet yapan kişilerin közlenmiş mısırdan uzak durmaları şart.

Yine aynı biçimde tuzu fazla olup yağ içinde pişirilen mısır da kilo alımına neden olacaktır. Hedefinizi zayıflamak değil de kilo almak ise o vakit közlenmiş mısır yemeniz daha doğru olacaktır. Sebebi ise mısırın ateşle temas durumunda olmasıyla nişastanın dışarı çıkmasıdır.

Etrafa yaydığı mis gibi kokusuyla baş döndüren tatlardan olan haşlanmış mısır, atıştırmalık olarak en çok yenilen yiyeceklerden biridir. Besin değeri bakımından zengin olan orta büyüklükteki bir haşlanmış mısır kalori bakımından 1 dilim ekmek ile eş değerdir. Lifli bir tahıl ürünü olan haşlanmış mısırın içinde 20.98 gr karbonhidrat, 3.41 gr protein, 1.5 gr yağ, 2.4 gr lif, 2 mg sodyum, 123 mg potasyum, 6 mg kalsiyum, 65 iu A vitamini, 0.59 oranında demir mevcuttur.

HAŞLANMIŞ MISIR KAÇ KALORİ?

1 koçan haşlanmış mısır (100 gram) haşlanmış mısır 96 kalori
1 orta bardak (100 gram) haşlanmış mısır 96 kalori
1 büyük bardak (200 gram) haşlanmış mısır 192 kalori
1 çorba kaşığı (10 gram) haşlanmış mısır 10 kalori.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal