Halıdaki Salça Lekesini Çıkarmanın Püf Noktaları

Yemek yaparken ya da yemeği taşırken dökülen salça lekesi nasıl çıkarılır? Hiç çıkmayacakmış gibi duran ve keyfinizi kaçıran lekeleri kolaylıkla çıkarmanızı sağlayacak temizlik tüyolarını derledik.

08.07.2019-13:53 - (Son Güncelleme: 08.07.2019-13:37)

Salça lekesini çıkarırken dikkat edilecek püf noktası salçanın damladığı bölgenin kesinlikle ovalanmamasıdır. Çünkü bu hareket lekeyi çıkarmak yerine daha çok yayılarak kumaşa işlemesine neden olmaktadır.

SALÇA LEKESİ NASIL ÇIKAR?  

1.Yapılması gereken ilk şey, salçayı damladığı yerden kaşık kenarı ya da bıçak gibi düz yüzeye sahip bir araçla yavaş yavaş en dibinden almak ve salça lekesinin kaldığı bölgeye temiz bir pamuklu bez veya peçete koymaktır.

2.Salça bir giysiye bulaştığında yapılacak ilk işlem kıyafetin ters yüzünü çevirerek hemen soğuk suya tutmaktır. Ardından kıyafet yüzüne çevrilerek lekeli bölgeye açık renkli temiz bir havlu veya bez konulmalıdır.

4. Havlu ile lekeli bölge ovulmadan yavaşça tampon hareketi yapılmalıdır böylelikle havlunun lekenin ilk tabakasını alması sağlanır. Bölgenin havlu ile ovulması lekenin hızla yayılmasına ve temizlenmesinin daha zor bir hale gelmesine yol açar.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal