Gücünü Kaybeden Saçlara Bakım Önerileri

Bedenimiz gittikçe yaşlanırken saçlarımızın da eski gücünü kaybettiğini göz ardı etmemek gerek.

08.12.2018-15:11 - (Son Güncelleme: 08.12.2018-15:08) Gücünü Kaybeden Saçlara Bakım Önerileri

Fön, saçları kurutup yıpratan bir işlem fakat bundan vazgeçmemiz oldukça zor. Bedenimiz gittikçe yaşlanırken saçlarımızın da eski gücünü kaybettiğini göz ardı etmemek gerek. Bazı küçük değişiklikler saç tellerinizin sağlamlığını korumaya destek olabilir.

SAÇINIZI SIK SIK YIKAMAYIN: Sıkı at kuyrukları, örgüler, topuzlar ve başınıza sardığınız havlular, saç köklerinde gerilime neden olduğu için zararlıdır. Kırıkları fazlalaştırıp zaman geçtikçe saçlarınızın dökülmesine ve saç çizginizin gerilemesine neden olabilir.

ŞAMPUANI AZ KULLANIN: Aşırı köpük, saç tellerine parlaklık verip onları güçlendiren lipidleri yok eder. Özellikle derinizin daha az yağ ürettiği dönemlerde şampuandan uzak durun.

ISLAK SAÇLARA DİKKAT: Saçlarınızın en zayıf olduğu zaman ıslak olduğu zamandır bu nedenle hiç bir zaman havluyla kurulamayın ve taramayın.

ISIDAN UZAK DURUN: Matlık, kuruluk, cansızlık, elektriklenme gibi problemler, saç kurutma makinaları ve şekillendirme maşalarından kaynaklanır. Bu konuda ionik bazlı son model saç kurutma makinaları, seramik şekillendiriciler yöntem olarak düşünülebilir.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal