Gebelikte Ödemle Nasıl Baş Edilir? Ödem Oluşmaması İçin Öneriler

Vücut dokularında toplanan fazla sıvıya ödem denir. Hamilelik dönemde sıkça görülen şişlik ve ödem hangi seviyeye kadar normal kabul edilir? Hamilelikte ödemi önleyen hareketler nelerdir? İşte merak ettikleriniz.

18.06.2019-15:19 - (Son Güncelleme: 18.06.2019-15:09)

Ellerde, ayak bileklerinde ve ayaklardaki şişme orta düzeye kadar normal kabul edilir ancak aşağıdaki belirtiler de varsa mutlaka doktorunuza başvurmanız gerekir;

BU BELİRTİLERE DİKKAT  

Yüzde şişme

Göz etrafında şişme

Ellerde aşırı şişme

Ayak bilekleri ve ayaklarda şişme

GEBELİKTE ÖDEMLE NASIL BAŞA ÇIKILIR?  

Ödemle başa çıkmanın en kolay yolu toplardamarlardaki basıyı hafifletmektir. Daima ayaklarınızı yüksekte tutun. İş yerindeyken de buna özen gösterin. Bacalarınızı altınıza alıp oturmayın. Bacaklarınıza gerilme egzersizleri uygulayın, kaslarınızı kasıp, gevşetin. Otururken ve ayaktayken kısa molalar verin, hareket edin. Rahat ve konforlu ayakkabı tercih edin. Ayak bileklerinizi ve bacaklarınızı sıkan çoraplardan uzak durun. Bol su için: Düşünülenin aksine bol su içmek, sıvı tutulmasını azaltır. Günde 8-10 bardak su tüketin. Yeterli sıvı alıyorsanız idrar renginden bunu anlarsınız. Spor yapın: Özellikle yürüyüş ve yüzme yararlı olacaktır. Sağlıklı beslenin: Aşırı tuzdan uzak durun.


Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal