Hamileler Zencefil Tüketmeli mi? Zencefil Düşüğe Neden Olur mu?

Hamilelikte zencefil yemek yararlı mı zararlı mıdır? Zencefil çayı hamilelikte içilmeli mi? Zencefil düşüğe neden olur mu? Zencefil tüketimine dair tüm merak edilenleri sizler için derledik.

13.06.2019-14:22 - (Son Güncelleme: 13.06.2019-14:06)

Bebeğe zarar vereceğini düşünerek bazı gıdalardan uzak duran anne adaylarının kafasını karıştıran besinlerden biri de zencefildir. Peki, hamilelikte zencefil yenmeli mi? Zencefil çayı hamileler için zararlı mı? Zencefil hamilelikte ne kadar tüketmek gerekir? 

MİDE YANMALARININ ÖNLER  

Gebelikte zencefil tüketiminin pek çok yararı bulunuyor. Yüksek tansiyonu düşürür. Bağışıklık sistemini kuvvetlendiren zencefil mide yanmalarının da önüne geçmektedir. Hamilelikte alınan kiloların etkisiyle meydana gelen yorgun kasları rahatlatan zencefil, rahim içindeki bebek için yeterli miktarda kan akışını destekler.

ZENCEFİL FAZLA TÜKETİLDİĞİNDE ZARARLI MI?  

Hamilelikte zencefil doktor onayı olmadan asla içilmemelidir. Her gün 2 fincandan fazlası erken doğuma ya da düşüğe sebep olabilir. Bu sebeple ölçüyü kaçırmamakta yarar var.

ZENCEFİL ÇAYI NASIL HAZIRLANIR?  

Bir bardak kaynar suyun içine yarım tatlı kaşığı toz zencefil katın. 10 dakika sonra süzdükten sonra 2 fincanı aşmayacak kadar tüketerek gebelikte mide bulantısı problemlerinin önüne geçebilirsiniz.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal