Hamileler Çilek Yerse Bebeklerinde Leke Olur mu, Hamilelikte Çilek Nasıl Yenmeli?

Çileğin cinsiyeti belirlediği efsanesinin yanında bu meyvenin bebekte leke yaptığı inancı doğu mudur? Hamileyken çilek hangi şekillerde yenilebilir?

11.06.2019-13:08 - (Son Güncelleme: 01.09.2021-14:42) Hamileler Çilek Yerse Bebeklerinde Leke Olur mu, Hamilelikte Çilek Nasıl Yenmeli?

Hamileliği yaz aylarına denk gelmiş olan anne adaylarından bazıları, kulaktan dolma bilgiler ile hareket ederek çilek yeme kaygısı içerisinde durabiliyorlar. Çünkü çilek yedikleri takdirde doğacak olan bebeklerinin lekeli olacağına dair düşüncelere sahiptirler. Çilek tüketiminin cinsiyet belirlemiş olduğu yönünde olan görüşlerin dışında hamilelik sürecinde çilek yemenin leke yaptığı yönünde genel bir yargı bulunmaktadır. Bilinçsiz ve batıl inanışlardan kaynaklar yüzünden çilek yemedikleri için bebeklerinin birtakım organlarının eksik doğabileceğini bile düşünenler var. Peki, hamilelikte çilek yemek leke yapar mı? Hamilelik döneminde yenen çileğin bebek için herhangi bir tesiri var mıdır? Anne adayları çilek yemeli mi? Hamilelik dönemi içerisinde anne adayı olan kimselerin çilek tüketimi ile ilgili bilmesi gerektiği tüm bilgiler haberimizde.

HAMİLELİKTE ÇİLEK YENİRSE NEYE İYİ GELİR?

Çilek vitamin ve mineraller ile dolu olan yaz meyvesi yüksek besin değerlerini bünyesinde barındırmaktadır. Bol lifli yapısı uzun süre tokluk hissettirirken, hamilelik dönemi süresince kilo kontrolünü de gerçekleştirir. Çileğin içerisinde bulunan folat bebeğin beyin, kafatası ve omurilik gelişiminde fayda göstermektedir. Potasyum bebeğin kalp fonksiyonların da iyileştirme sağlar. Manganez fetüsün kemik gelişimine yardımcı olarak iskeleti şekillendirir. A ve E vitamini hamilelik dönemi içerisinde cilt sağlığını ve güzelliğini korumaktadır. C vitamini ise anne adayının kan basıncını düzenleme altına almaktadır.

HAMİLEYKEN ÇİLEK HANGİ ŞEKİLLERDE YENİLEBİLİR?

Hamilelik dönemi içerisinde çilek aşeren anne adayları dilerlerse çileği meyve olarak,

- Meyve suyu veya milkshake olarak,

- Ara öğüne yoğurt arasında çilek koyularak.

- Reçel olarak çilek meyvesi tüketebilirler.

BEBEKTE LEKE OLUR MU?  

Hamilelik dönemi içerisinde tek bir öğünde ortalama 200 gram kadar çilek yenilebilir. Her şeyin aşırısı zaten zararlı olduğu için ölçüyü kaçırmamakta yarar vardır. Leke yapar mı? Hamilelik döneminde tüketilen besinlerin bebekte leke yapacağı iddiası tamamıyla asılsızdır. Denk gelenler olmuş olabilir fakat bilimsel bir açıklaması bulunmamaktadır.

ÖNEMLİ NOT: Dikkat edilmesi gerekir ki çilek alerjisi olan hamileler kesinlikle bu meyveden uzak durmalıdır. Aksi durumlarda egzama, ishal, cilt döküntüleri, kusma, ağız ve çevresinde şişme görülebilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal