Evde Çikolata Dolgulu Lokma Nasıl Yapılır? Çikolata Dolgulu Lokma Tarifi

Popülerliği son günlerde artan lokmayı, lokmacılarda sıra bekleyerek yemek yerine eve kendi ellerinizle hazırlayarak da yapabilirsiniz. Lokma yapmanız için gerekli olan malzemeleri ve yapılış aşamalarını sizler için derledik.

20.07.2019-09:12 - (Son Güncelleme: 20.07.2019-08:59) Evde Çikolata Dolgulu Lokma Nasıl Yapılır? Çikolata Dolgulu Lokma Tarifi

Çikolatalı lokmaya kim hayır diyebilir ki? Çay saatlerinizin yanına ya da misafirlerinize ikram etmek için hazırlayacağınız enfes tarifi gelin bir de bizden dinleyin.

ÇİKOLATALI LOKMA TARİFİ  

Malzemeler; 500 ml. süt, 1 adet yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı kakao, 2 yemek kaşığı nişasta, 2 yemek kaşığı toz şeker, 35 gram bitter çikolata, 1 su bardağı ılık su, 1 su bardağı ılık süt, 1 paket kuru maya, 2 yemek kaşığı toz şeker, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 - 2,5 su bardağı un, 1 su bardağı sıvı yağ 

Yapılış aşaması; Hamurunu hazırlarken öncelikle un hariç tüm malzemeyi karıştırın. Sonrasında içerisine unu azar azar katın ve pürüzsüz hale getirin. Üzeri kapalı bir olacak şekilde ılık bir yerde bir saat kadar mayalayın. Mayalanan hamurdan küçük bir kaşık yardımı ile parçalar kopartın ve orta sıcaklıktaki yağda altın sarısı bir renk alana dedk kızartın.
Çikolata kremasını hazırlarken, çikolata haricinde tüm malzemeyi karıştırın ve ocakta koyulaşana dek pişirin. Sıcakken içerisine çikolatayı da ilave edin. Pişen kremayı sıkma torbasına koyun. 

Son aşama için, pişen lokmaların içini çikolata kreması ile doldurun. Üstlerinde beyaz çikolata sosunu gezdirin.  Servis için kremalı kakaolu bisküvi ve fındık parçaları işinizi görebilir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal