MasterChef Lokma Tatlısı Tarifi

Televizyonların sevilen yarışması MasterChef’de dün akşam kaptanlık oyunu için kıran kırana mücadele verildi. Hararetli geceye damgasını vuran lokma tatlısının tüm detaylarını sizin için hazırladık. İşte MasterChef lokma tatlısı tarifi…

13.04.2019-12:54 - (Son Güncelleme: 21.09.2021-11:26)

Haftanın her günü akşamları yayımlanan MasterChef yarışması reyting rekorları kırmaya devam devam ediyor. 20 eylül pazartesi akşamı yayımlanan bölümünde kaptanlık oyunu için savaşan yarışmacılardan, lokma tatlısı yapmaları istenildi. MasterChef jürisinin direktifleri ile hazırlana lokma tatlıları ise geceye damga vurdu. Bizde sizler için MasterChef lokma tarifinin tüm detaylarını sizler için hazırladık. İşte MasterChef lokma tarifi…

MASTERCHEF LOKMA TARİFİ

Dün akşam yayımlanan MasterChef’de kaptanlık oyunu için Azize ve Hamza mücadele verdi. İkiliden tadı damaklarda kalacak lokma tatlısı yapmaları istenildi. MasteChef’in ünlü jürisi gözetiminde yapılan lokma tatlısının kazananı ise Azize oldu. Peki lokması tatlısı nasıl yapılır? Gelin beraber bakalım.

Malzemeler:

3,5 su bardağı un

2 su bardağı ılık su

1 paket kuru maya

1 yemek kaşığı toz şeker

3 bardak ay çiçek yağı

2 su bardağı toz şeker

1,5 su bardağı su (şerbeti için)

3-4 damla limon suyu

MASTERCHEF LOKMA TATLISI NASIL YAPILIR?

Öncelikle unu geniş bir kaba alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Açtığınız havuzun içine kuru maya ve toz şekeri ilave edin. Un harcına iki bardak ılık su ilave edin ve yoğurmaya başlayın. Biraz cıvık ama pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Kıvama gelen hamuru mayalanması için dinlenmeye bırakın. Yaklaşık bir saat kadar elde ettiğiniz hamuru dinlendirin.

Hamurunuz mayalanırken bir yandan da şerbet için 1,5 su bardağı ile şekeri tencereye alın ve kaynamaya bırakın. Şeker tamamen eriyince bir iki damla limon ilave edip altını kapatın ve soğumaya bırakın.

Mayalanan hamuru yağlı bir kaşık yardımıyla kızartamaya başlayabilirsiniz ancak  daha kolay bir seçenek isterseniz de sıkma torbası kullanarak ta lokmalarınızı hazırlayabilirsiniz. Kızarttığınız lokmaları şerbetli kabın içine alın ve harmanlayın. Lokmanız hazır, şimdiden afiyet olsun… 

YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal