Ev Yapımı Lahmacun Yapılışı

Büyük küçük herkesin “bir lahmacun mu sipariş etsek” dediği yemesi en keyifli ve doyurucu lezzet şimdi ev yapımı lahmacun yapılışı tarifi ile sizlerle.

03.07.2020-13:55 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-15:21) Ev Yapımı Lahmacun Yapılışı
Artık canınız her istediğinde bu kolay tarif ile evde yapabileceksiniz. Şimdiden kokusunu almaya başlayabilirsiniz. Peki, ev yapımı lahmacun yapılışı nasıl olur? Nelere dikkat edilmelidir? Püf noktalar nelerdir? Tarifimiz sizlerle.

Ev Yapımı Lahmacun Yapılışı İçin Hamur Malzemeleri:

• 2 su bardağı un
• ¾ su bardağı su
• Tuz

Önceden fırını 220 derece ön ısıtmayı açarak başlanır. Geniş bir kap içerisine 2 bardak kadar un eklenir. Lezzetlenmesi için 1 tutam tuz atılır. Hafif karıştırılır ve ortası çukur yapılır. Daha sonra tam dolu olmayan 1 su bardağı su tam ortaya dökülür. Hamur kıvamını tam anlamıyla yakalayıncaya kadar yoğurulur. Yumuşak bir kıvam yakaladıktan sonra dinlenmesi için üzeri kapatılarak beklemeye alınır.

Ev Yapımı Lahmacun Yapılışı İçin İç Harcı Malzemeleri:

• 1 adet kırmızıbiber
• 2 adet yeşilbiber
• 1 adet orta boy soğan
• 1 demet maydanoz
• 1 adet domates
• 1 yemek kaşığı domates salçası
• 1 yemek kaşığı biber salçası
• 1/2 çay kaşığı pul biber
• 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 çay bardağı sıvı yağ
• 1/4 çay bardağı su
• 250 gram yağlı dana kıyma
• 2 diş sarımsak

Lahmacunun muhteşem dörtlüsü domates, sağan, kırmızıbiber ve yeşilbiberi küçük küpler şeklinde doğranır. Ardından 2 diş sarımsak ta eklenerek bir parçalayıcı ile iyice çekilmeli. Domatesin çekirdekleri çıkarılırsa daha iyi bir sonuç elde edilebilir. Parçalama işleminin ardından kırmızının fazla olduğu bir kıvam elde edilir. Aynı işlem 1 tutam maydanoz ekleyerek tekrar edilir. Bol sıvı olan kıvam büyük geniş bir kap içerisine alınır. 1 kaşık domates salçası ve 1 kaşık da biber salçası 250 gram orta yağlı kıyma ile eklenir. Çok fazla yağlı olmasına gerek yoktur. Baharat olarak tuz, pul biber ve toz kırmızıbiber tarifteki ölçülere uygun olarak eklenir. Daha sonra bütün harcı kıvamını yakalayana kadar karıştırılmalı. Evde kolay lahmacun yapılışı tarifinde iç harcının sıvı olması önemli bir etkendir. Yoğun katı bir görünüm varsa su bardağının yarısı kadar biraz su ekleyerek ıslatılabilir ve bütün karışım yoğurulmalı. 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı ekleyerek yorulma işlemine devam edilmeli. Lahmacun yapılışı esnasındaki o kokudan bile harika bir iç harcı olduğunu anlayabilirsiniz.

Ev Yapımı Lahmacun Yapılışı Şekillendirme Aşaması;

Verilen tarife göre 4 adet lahmacun elde edilebilecektir. Dinlemeye aldığımız hamuru varsa hamur kesme aleti ile yoksa el yardımıyla avuç içi kadar hamur kesilir. Tezgâhın üstüne hafif un serpiştirilir. Ve hamurun orta büyüklükte göz kararı lahmacun şeklinde açılır. Fırın tepsisinin içine de biraz un serpiştirilerek açılan hamur konulur. Hazırlanan iç harcından bir parça alınır ve parmak hareketleri ile yer yerine yayılır. 220 derecede ısıtılan fırına direk olarak lahmacun bırakılır. Mutfakta hızlıysanız bir lahmacun pişerken diğerini hazırlayabilirsiniz. Ev yapımı kolay lahmacun yapılışı dışarda yediklerinizi aratmayacaktır.

Afiyet olsun.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal