Enfes Kabaklı Pancake Tarifi

Sabah kahvaltılarında en sevdiğimiz yiyeceklerden olan pankeki kabakla denediniz mi? Kabaklı pankek nasıl yapılır? Kolay malzemelerle ve pratik bir tarifle hazırlayabileceğiniz bu enfes tarifi gelin birlikte öğrenelim.

04.11.2019-11:27 - (Son Güncelleme: 04.11.2019-11:16)

Daha çok mücverini yaptığımız kabakla pankek yapmayı denedinz mi? Sağlık deposu  olarak bildiğimiz kabağı bu tarifte çok seveceksiniz.

KABAKLI PANCAKE TARİFİ

MALZEMELER: 

2 adet kabak, 10 dalince kıyılmış maydanoz,3 yemek kaşığı zeytinyağı,2 adet yumurta,1,5 su bardağısüt,1 çay bardağı beyaz peynir,1 tatlı kaşığı kabartma tozu,2 - 2,5 su bardağı un,1 çay kaşığı tuz,1 çay kaşığı karabiber

HAZIRLANIŞI: 

Kabakları rendeledikten sonra bir tülbentin içine alın ve suyunu güzelce sıkın.Bir kabın içine de yumurtaları kırın. Üstüne zeytinyağı ilave edip çırpmaya başlayın. Sonrasında peynir ve süt katarak iyice çırpın. Ununun bir kısmını dökün.

Kabakları ve kabarma tozunu da katın. Karıştırın.Unun kalanını, ince kıydığınız maydanozu, tuz ve karabiberi de ekleyin. İyice çırpın. Harcınız hazır!Tavayı ısıtıp yağlayın. Pancake harcından yarım kepçe akatarak ufak ufak pancakeler hazrlayın Arkalı önlü kızarana kadar iyice pişirin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal