Enfes İrmik Tatlısı Tarifi

Akşam yemeklerinden sonra afiyetle tatlınızı yemeye ne dersiniz? Enfes bir irmik tatlısı çay saatlerinizde iyi bir eşlikçi olacak. İşte harika bir tatlı ve malzeme listesi.

21.09.2019-09:24 - (Son Güncelleme: 21.09.2019-09:04)

Yemesi ve  lezzeti dillere destan olan lezzeti ile en sevilen tatlılardan olan irmik helvası haftasonu keyfinize eşlik edecek.

İRMİK TATLISI TARİFİ

Malzemeler; 3 adet yumurta, 1/2 su bardağı süt, 6 yemek kaşığı toz şeker,
1,5 çay bardağı sıvı yağ, 4 yemek kaşığı (tepeleme) irmik, 2 - 2,5 su bardağı un, 1 paket vanilin, 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi, 1 paket kabartma tozu, 1,5 su bardağı ılık süt, 1 paket vanilya, 4 yemek kaşığı toz şeker, 2 yemek kaşığı antep fıstığı.

Yapılış aşaması; Derin bir kasenin içine yumurtaları kırın. Üstüne toz şekeri ilave edin ve iyice çırpın. Sonra süt ve sıvı yağı koyarak karıştırın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyip içine atın. Spatula ile güzelce karıştırın.
İrmiği de ekleyip iyice karıştırın. Son olarak da limon kabuğu rendesini katın ve son defa karıştırın. Yağlanmış, unlanmış orta boy bir borcamın içine orta incelikte kekinizi yayın. Isıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana dek ortalama 25-30 dakika kadar pişirin.

Ilık sütün içine vanilya ve toz şekeri ilave edin ve şekerin içerisinde erimesini bekleyin. Sütü soğumaya bırakın. Fırından çıakrdığınız kekin üstüne bıçak veya çatal ile delikler açın ve hazırladığınız sütü üstüne gezdirin. Kekin sütü çekmesini bekleyin. Sütünü çektikten sonra buzdolabına kaldırın ve 1 saat beklettikten servis edebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayayı aşağı kaydırın. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal