Emziren Annelere 'Maske' Önerisi

Anne sütü bebeği dışarıdan gelecek olan hemen her mikrop ve virüse karşı korur. Henüz COVID-19 virüsünün de anne sütüne geçtiği görülmemiştir. Ancak doktorlar annelerin emzirme esnasında virüsün bulaşma riskine karşı maske takmaları konusunda uyarıyor.

03.04.2020-15:21 - (Son Güncelleme: 03.04.2020-15:00) Emziren Annelere 'Maske' Önerisi

Bebeği birçok hastalığa karşı koruyucu etkiye sahip olan anne sütünü, Coronavirüs salgın döneminde de emzirmeye devam edilmesinin oldukça önemli olduğunu ifade eden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Muzaffer Uçarer, “Bugüne kadar Covid-19 virüsünün anne sütüne geçtiği görülmemiştir. Ancak Covid19 damlacık ve temas yoluyla bulaştığı için hijyen kurallarına uyulmasına büyük bir özen gösterilmesi gerekmektedir” dedi.

Uzman Dr. Uçarer, bu süreçte bebeğini emzirmeye devam eden annelere birkaç tavsiyede bulundu. Anne sütünün bebeği koruduğunu ve bağışıklık sistemini güçlendirdiğinin altını çizen Dr. Uçarer, “Anne sütünün faydaları, yetişkinlik döneminde de devam eder. Anne sütü, bebeğin solunum yolları hastalıklarına ve diğer enfeksiyonlara yakalanma riskini azaltıyor. Antibiyotiğe ihtiyaç duyulan enfeksiyonlar bebekte daha az sıklıkta görülüyor ve alerjik reaksiyonlara daha az rastlanıyor,” dedi.

"KANSIZLIK DAHA AZ GÖRÜLÜR"

Bebeğin anne sütünü tamamen ve kolaylıkla sindirilebileceğini belirten Dr. Muzaffer Uçarer, “Anne sütü alan bebeklerde ayrıca konuşma problemi, şeker hastalığı, lenf kanseri, kansızlık, diş çürükleri, karın ağrısı ve kabızlık da daha az görülür” diye konuştu.

"MASKE KULLANIN"

Annelerin bebeklerini emzirirken uymaları gereken hijyen kuralları hakkında da bilgilendirmelerde bulunan Uçarer, “Emzirme öncesi mutlaka eller yıkanmalı, biberonlar, süt pompaları iyice yıkanmalı ve dezenfekte edilmeli, sterilizasyona önem gösterilmeli, emzirme esnasında anneler yüz maskesi takmalı,” İfadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal