Elazığ'a Özgü Taş Ekmeği Tarifi

Elazığ'ın yöresel lezzetlerinden olan taş ekmeği yapmayı daha önce denediniz mi? Zor gibi görünse de aslında yapımı oldukça basit olan taş ekmeği hem lezzetli hem de sağlıklı. İşte evde taş ekmeği yapmanın püf noktaları.

06.09.2019-09:24 - (Son Güncelleme: 06.09.2019-09:09) Elazığ'a Özgü Taş Ekmeği Tarifi

Çok kolay bir şekilde hazırlanıp afiyetle yenebilecek  harika bir yöresel lezzet olan taş ekmeği,  evde yayılacak mis gibi kokusu ile sofraların vazgeilmezi olacak.

TAŞ EKMEĞİ TARİFİ

Malzemeler: 

2 su bardağı süt,3 su bardağı su,3 yemek kaşığı yoğurt,2 adet yumurta,1 çay kaşığı karbonat,2,5 su bardağı un

Araları İçin:

1,5 su bardağıdövülmüş ceviz içi

Şerbeti İçin:

3 su bardağı su,3 su bardağı toz şeker,3 damla limonun suyu

Hazırlanışı: 

Bir sos tenceresinin içinde su ve şekeri kaynatın. Kaynadıktan sonra limonun suyundan da ilave edin ve 10 dakika daha kaynamasını sağlayın sonra 10 dakika kısık ateşte pişirin. Şerbet koyu kıvama geldikten sonra ocaktan indirin ve soğumaya bırakın.
Derin bir karıştırma kabında su, süt, yoğurt, yumurta, karbonat ve unu pürüzsüz şekle gelene kadar çırpın. Karışım, krep birlikteliğinden biraz daha sıvı bir kıvamda olmalı.Bu malzemelrden bir kepçe alıp, ısıtılmış bir krep tavasında incecik olacak biçimde dökün ve arkalı önlü kızartın. Bir tepsiye pişen kreplerden birini serin ve soğuk şerbetten her yerine aktarın. Şerbeti döktükten sonra dövülmüş ceviz içi serpiştirin ve üstüne kreplerden 1 tane daha koyup aynı işlemi krepler bitene dek tekrarlayın. Tüm katlar bittikten sonra son krebin üstüne de dövülmüş cevizden bol miktarda koyun ve 8 dilim olacak biçimde üçgen dilimlere ayırıp sevdiklerinizle tüketin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal