Ekşili Levrek Tarifi

Omega-3 ve kalsiyum zengini taptaze levreği bir yemeğin içinde tatmak ister misiniz? Bu tarifle harika bir akşam yemeği yiyebilir hem de bol vitamin alabilirsiniz.

Ekşili Levrek Tarifi

Hem  lezzetli hem de proteine  sahip enfes bir yemek denemek isterseniz Şef İbrahim Bayraktar’ın bu tarifine kulak verin.

EKŞİLİ LEVREK  YEMEĞİ

Malzemeler: 

-1 adet orta boy levrek
-1 adet haşlanmış patates 
-2 adet orta boy kuru soğan 
-2 adet defne yaprağı
-1 adet limon
-70 gram kaya koruğu
-Yarım sarı biber
-Yarım kırmızı kapya biber
-2 diş sarımsak
-10 gram tuz
-5 gram beyaz toz biber ve 60 gram tereyağı

 Ön hazırlık

Kaya koruğunu haşlayarak sarımsak, sarı ve kırmızı biber de katarak kavurarak kenara koyun. Patatesleri haşlayıp soyun ve 1 cm kalınlığında halka biçiminde doğrayın. Son raddede domateslerin kabuklarını soyarak mikserden geçirip ön hazırlığı bitirin.

Hazırlanışı

-Malzemeleri sıralı şekilde tavaya atın. Tabana patatesleri sıralayıp üstüne piyaz soğan, biraz domates sosu, defneyaprağı ve limonu aktarın.

-Üzerlerini kapatarak ortası açık kalacak biçimde yerleştirdiğiniz levreğin ortasına kavrulmuş kaya koruğu, domates sos, tuz, beyaz toz biber, çeyrek limon suyu ve biraz su ilave ederek kapağı kapatıp ocakta pişirin.

-Son aşamada tereyağınıeekleyerek yemeğinizi lezzetlendirin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri