Doğum Kilolarını Verirken Annelerin Sütü Kesilebilir!

Anne sütü bebek için çok önemlidir. Eğer anne kendine lohusa döneminde dikkat etmezse bu bebeği de etkiler. O nedenle ölçülü bir şekilde zayıflaması gerekir.

09.08.2019-16:48 - (Son Güncelleme: 09.08.2019-16:46) Doğum Kilolarını Verirken Annelerin Sütü Kesilebilir!

Kilo veren bazı anneler bunu oldukça hızlı yapmak isterken anne sütünden olabilirler. Zira yavaş ve dengeli bir kilo verme süreci yaşanmalıdır.

ANNE KİLO VERİRKEN HIZLI DAVRANMAMALI

Bebeğini anne sütüyle büyüten annenin emzirme dönemi esnasında vücut ağırlığındaki farklılıklar hususunda bilgilenmesinin önemli olduğuna dikkat çeken Kadın Doğum Uzmanı Şimşir, "Emziren annelerin ayda 2 kilonun üstünde kilo kaybetmeleri asla doğru değildir. Emziren annenin yetersiz ve düzensiz beslenmesi, annenin sağlığını kötü etkiler, süt verimini azaltır. İlk 4 ayda aylık yarım-bir kilogram zayıflama olağandır. Anne çok kilo almışsa, ayda 2 kilogram kayıp olabilir. Ancak ayda 2 kilogramın üstünde zayıflamak emziren anne için problemdir. Doktar izin verdikten sonra hafif yürüyüşler yapmak ve dengeli spor kilo vermeyi hızlandırır. Fark etmeden yapılan bilinçsizce zayıflamaya uğraşmak süt verimini düşürür" şeklinde açıklama yaptı.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal