Cilt Sıkılaştırıcı Maskeler

Gözeneklerin genişlemesi sonucunda ciltte siyah nokta, kapalı komedon, akne ve elastikiyet kaybı gibi sorunlar ortaya çıkar. Bu yazımızda da gözenekleri sıkılaştırma ve fayda sağlaması amacıyla cilt sıkılaştırıcı maskelerden bahsedeceğiz. İşte detaylar...

13.06.2020-16:45 - (Son Güncelleme: 13.06.2020-16:36) Cilt Sıkılaştırıcı Maskeler

Cildimizde cildi dış etkenlerden koruyan kıl köklerinin veya bezlerinin açıldığı noktalar vardır. Bu noktalara gözenek denir. Gözeneklerden serum adı verilen koruyucu cilt yüzeyine çıkar.

Gözeneklerin genişlemesi sonucunda ciltte siyah nokta, kapalı komedon, akne ve elastikiyet kaybı gibi sorunlar ortaya çıkar. Bu yüzden bu cilt sorunlarımı sebebiyet vermemesi için gözeneklerimiz sıkılaştırmamız gerekir. Bu yazımızda da gözenekleri sıkılaştırma ve fayda sağlaması amacıyla cilt sıkılaştırıcı maskelerden bahsedeceğiz. İşte detaylar...
Şekerli ve Limonlu Peeling Maske
Malzemeler:
• 1 tatlı kaşığı şeker
• 1 yemek kaşığı zeytinyağı
• Bir kaç damla limon suyu
Tüm malzemeleri güzelce karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı yüzünüze masaj yaparak Ne nazik hareketlerle ovalayarak uygulayın. Şekerin yüzünüzü çizmemesi için dikkatli olmanız ve sert davranmanız gerekiyor. Bu şekilde peeling yaptıktan sonra 1 dakika kadar bekleyip yüzünüzü bol ve soğuk su ile temizleyin. Şeker gözeneklerinizin için temizlerken bir yandan limon da antioksidan etkisi sayesinde cildinizi mikroplardan arındıracak ve gözeneklerinizi daha sıkı hale getirecektir. Haftada bir kere uygulayabilirsiniz.
Yumurta Akı Maskesi
Malzemeler:
• Bir yumurtanın akı
• Bir kaç damla limon suyu
Oldukça basit malzemelerden ve basit bir şekilde yapılan yumurta akı maskesi gözenekler üzerinde oldukça sıkılaştırıcı bir etkiye sahiptir. İki malzemeyi köpük şekline gelene kadar iyice çıkmamız gerekiyor. Çırpıldıktan sonra bir maske fırçası ile maskeyi ince bir katman halinde yüzünüze uygulayın. 15 dakika cildinizde bekletin. Maske kuruduktan sonra bol soğuk su ile cildinizi temizleyin. Yumurta akı zor arındığı için temizleme işlemini dikkat yapmanız gerekiyor. Cildinizi yıkadıktan sonra bol nemlendirici ile nemlendirin. Bu maske hem gözeneklerinizin sıkılaşmasına hem de akne sorununuz varsa aknelerinizin geçmesine yardımcı olacaktır.
Domates Suyu Maskesi
Malzemeler:
• 1 adet domates
Bu maske tek bir malzemeden oluşsa bile cilt sıkılaştırıcı maskeler arasında en etkili olanlarından biridir.
Domatesin kabuklarını soyup blenderdan geçirin. Elde ettiğiniz domates suyu mu bir pamuk yardımıyla cildinize yedirin. 10 dakika bekledikten sonra cildinizi bol su ile temizleyin. Domates hem cildinizi mikroplardan temizleyerek sivilce oluşumuna engel olur pembe hücreleri aktif hale getirerek gözeneklerin sıkılaşmasına yardım eder. Haftada bir kaç defa kullanıma uygundur.
Gül Suyu Maskesi
Malzemeler:
• 2 kaşık yoğurt
• 2 kaşık un
• Yeterli miktarda gül suyu
• İsteğe bağlı gül yağı
Cilt sıkılaştırıcı maskeler arasında bu sefer sizi çiçek gibi kokutacak bir maskeden bahsedeceğiz. 2 kaşık yoğurt ve 2 kaşık unu karıştırdıktan sonra krem kıvamı elde edene kadar gül suyu ekleyin. Homojen bir karışım elde ettikten sonra maskeyi cildinize uygulayın ve 20 dakika kadar bekleyin. Kuruduktan sonra yüzünüzü bol su ile durulayın.
Elma Sirkesi Maskesi
Malzemeler
• Yarım çay bardağı elma sirkesi
• Yarım çay bardağı içme suyu
Malzemeleri karıştırdıktan sonra bir sprey şişe veya pamuk yardımı ile cildinize uygulayın. Birkaç dakika beklettikten sonra bol su ile durulayın. Elma sirkesi hem yüzünüzdeki bakterileri öldürecek hem de gözeneklerinizi sıkılaştıracaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal