Çikolatalı Kurabiye Tarifi

Çikolata ve pekmezle tadlandırılan kurabiye ile sıcacık bir mutluluk dağıtın. Çocuklarınıza bir sütle beraber verebilirsiniz.

04.10.2019-09:04 - (Son Güncelleme: 04.10.2019-09:01)

Beş çayında sıcak ve göze hitap eden bu kurabiye ile misafirlerinizi mutlu edin. İşte, çikolatalı ve pekmezli kurabiye tarifi...

MALZEMELER

90 g tereyağı
175 ml mısır şurubu
50 ml pekmez
250 g tam buğday unu
150 g toz şeker
1 tatlı kaşığı karbonat
1 çay kaşığı elma esansı
100 g sütlü çikolata
100 g beyaz çikolata

NASIL YAPILIR?

Tereyağı, mısır şurubu ve pekmezi bir sos tenceresine koyun. Tereyağının hepsi eriyinceye dek karıştırarak pişirin ve ocaktan kaldırın. Un, şeker, karbonat ve elma esansını geniş bir kaba alıp bir tahta kaşık desteğiyle karıştırın. Ilınan tereyağlı pekmezi devamlı karıştırarak katın. Karışımdan bir kaşık desteğiyle parçalar alın. Yağlı kağıt dizili fırın tepsisine, karışımdan birer kaşık akıtın. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında kenarları kızarmaya başlayıncaya dek ortalama 10-12 dakika pişirin. Fırından kaldırıp soğumaya bırakın. Üstü için çikolataları ayrı kaselerde benmari usulü eritin. Soğuyan kurabiyelerin üstüne ilk beyaz çikolata, daha sonra sütlü çikolata ekleyip bir kürdan yardımıyla dağıtın. Çikolataların hepsini donduktan sonra servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal