Ciğer Sarma Tarifi

Farklı bir lezzet arayışı içerisindeyseniz o zaman Uşak yöresine ait bu nefis ciğer sarması tarifini mutlaka denemelisiniz.

Ciğer Sarma Tarifi

Ciğer sarması için hangi malzemeler ihtiyaç vardır? Tarifimizin detayları için haberimize göz atabilirsiniz…

MALZEMELER

2 adet zar şeklinde doğranmış kuzu ciğeri

2 adet yumurta

2,5 su bardağı baldo pirinç

3 adet kuru soğan

2 yemek kaşığı çam fıstığı

1 çay kaşığı tuz

2 yemek kaşığı kuş üzümü

Karabiber

Yarım çay bardağı zeytinyağı

2 bardak sıcak su

Üzeri için

2 adet yumurta sarısı

Koyun karın zarı kuzu gömleği yağı da kullanılabilir

NASIL YAPILIR?

Baldo pirinci ılık tuzlu suda bekletin. Kuş üzümlerini de suda bekletin. Doğranmış kuzu ciğerini yıkayarak iyice suyunu süzün. Zeytinyağı ve ciğeri pilav tenceresine alın ve birkaç dakika kavurun. Üzerine ince doğranmış olan soğanları ekleyin ve karıştırarak 5 dakika daha kavurun. Üstüne yıkanmış ve süzülmüş pirinci ekleyip kısık ateşte 5 dakika kavurun. Yumurtayı da ilave ederek karıştırın. Tuzu, karabiberi, kuş üzümünü ve çam fıstıklarını ekleyin ve daha sonra 2 bardak sıcak suyu ilave edin. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Pirinçler biraz diri kalmalı. Koyun karın zarını veya kuzu gömleğini iyice yıkayın. Yumuşaması için ılık suda bir müddet bekletin. Yumuşayıp yağları açılan gömleği altı eşit parçaya bölün. Kuzu gömleğini derin bir cam kasenin içerisine kenarlarından dışarı çıkacak şekilde yayın. Üstüne cam kabı dolduracak şekilde ciğerli pilav ekleyin. Kenarlarından sarkan kuzu gömleğiyle pilavın üzerini kapatarak iyice bastırın, içi pilav dolu olan kuzu gömlekli kaseyi fırın tepsisine ters çevirin. Kalan kuzu gömleği de aynı şekilde doldurarak tepsiye yerleştirin. Üstüne de çırpılmış olan yumurta sarısını sürerek, 180 derece ısıtılmış fırında en az 30 dakika pişirin. Sıcak sıcak servis yapın.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri