Çalışan Kadınlar İçin Pratik Yemek Tarifleri

Eve yorgun argın geldiğinizde kimseniz yoksa bu iş aşırı zorlayıcı bir hal alıyor. Neyse ki bu pratik tariflerimiz bu noktada imdadınıza yetişecek. İşte en kolay, tarifler haberimizde...

09.07.2018-15:40 - (Son Güncelleme: 09.07.2018-15:32) Çalışan Kadınlar İçin Pratik Yemek Tarifleri

Eve yorgun argın geldiğinizde kimseniz yoksa bu iş aşırı zorlayıcı bir hal alıyor. Neyse ki bu pratik tariflerimiz bu noktada imdadınıza yetişecek. İşte en kolay, tarifler haberimizde...

ISPANAKLI YUMURTA

MALZEMELER

2/3 su bardağı süzme yoğurt
1 diş sarımsak, ikiye kesilmiş
göz kararı tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı doğranmış pırasa (sadece beyaz ve açık yeşil kısımları)
2 yemek kaşığı doğranmış taze soğan (sadece beyaz ve açık yeşil kısımları)
10 su bardağı ıspanak (300 gram)
1 çay kaşığı limon suyu
4 adet büyük yumurta
1/4 çay kaşığı acı toz biber
1 çay kaşığı kıyılmış taze keklikotu

Hazırlanışı

Adım 1

Yoğurdu, sarımsağı ve tuzu küçük bir kasede karışıtıp kenara koyun.

Adım 2

Fırını önceden 150 dereceye ısıtın. 1 yemek kaşığı tereyağını ve 2 yemek kaşığı zeytinyağıyla beraber geniş bir tencerede eritin. Pırasayı ve taze soğanı ekleyip ocağı kısık ateşe getirin. Yumuşayana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin.

Adım 3

Ispanağı ve limon suyunu ilave edip tuzunu ayarlayın. Ocağı orta-yüksek ateşe getirin arasıra karıştırarak ıspanak solana kadar yaklaşık 4-5 dakika daha pişirin.

Adım 4

Ispanaklı karışımı 25 santim genişliğinde bir fırın kabına aktarın ve fazla suyunu tencerede bırakın. Ispanaklı karışımın ortasında 4 derin girinti açın. Her bir oyuğa 1 adet yumurta kırın, yumurta sarılarının dağılmamasına dikkat edin. Fırına verip yumurta beyazları pişene kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin

Adım 5

Kalan 1 yemek kaşığı tereyağını küçük bir tencerede kısık ateşte eritin. Kırmızı biber ve biraz tuz ilave edin tereyağı köpük köpük olana kadar 1-2 dakika pişirin.

Adım 6

Keklikotunu ilave edip 30 saniye daha pişirin. Sarımsakları yoğurttan çıkarıp atın. Yoğurdu ıspanağın ve yumurtaların üzerine gezdirin. Üzerine kırmızıbiberli tereyağını döküp servis yapın.

KIYMALI PATLICAN YEMEĞİ

Malzeme Listesi

3 adet orta boy bostan patlıcan
400 gram kıyma
2 adet kuru soğan
4 adet sivri biber
3 adet orta boy domates
1,5 yemek kaşığı salça
5-6 diş sarımsak
Karabiber
Pul biber
Tuz
Sıvı yağı
2 adet sivri biber
2 adet domates

(4 Kişilik - 30 dakika)

Hazırlanışı

Adım 1

İlk adımda öncelikle 3 adet orta boy patlıcanı alacalı şekilde soyun. Ve 1 cm genişliğinde dilimleyin. Dilimlediğiniz patlıcanları tuzlu suda yıkayın. İyice kuruması ve suyunu salması için havlunun üzerine serin. Sonra geniş bir tavada sıvı yağı iyice kızdırın ve kurumuş patlıcanları kızartın.

Adım 2

İkinci adımda bir tavaya 400 gram kıymayı alın ve kısık ateşte ağzı kapalı pişirmeye bırakın. Arada bir karıştırın. Biraz zaman geçtikten sonra kıyma kendi suyunu bırakır. Suyunu bırakan kıyma, tekrar suyunu çeker. Suyunu çektikten sonra kıymanın içine göz kararı su ekleyin ve soyup yıkadığınız 2 adet kuru soğanı küçük küçük doğrayın ve tavaya alarak kıymayla birlikte tekrar pişmeye bırakın. Sonra içine aynı şekilde doğradığınız 4 adet sivri biberi ilave edin ve karıştırın. İçine 2 yemek kaşığı sıvı yağı ilave edin ve kıymayı kavurmaya başlayın. Hemen sonra 3 adet domatesi kabuklarını soyup küçük küpler şeklinde doğrayın ve kıymanın içine katarak kavurun. Daha sonra içine küçük küçük doğradığınız sarımsakları, tuzunu, karabiberini, pul biberini de ekleyin ve kavrulmaya bırakın. Domatesler yumuşayıp suyunu çekene kadar kıymalı karışımı pişirin. Kıymalı harç piştikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Adım 3

Son adımda fırınınızı 180 dereceye ayarlayın ve ısınmaya bırakın. Önceden kızartmış olduğunuz patlıcanları fırın tepsisine dizin. Daha sonra kaşıkla ortasına delinmeyecek şekilde hafifçe bastırarak çukur açın ve üzerine kavurduğunuz kıymalı harçtan göz kararı 2 veya 3 kaşık koyun. Sonra 2 su bardağı sıcak su içinde 1,5 yemek kaşığı salçayı eritin ve tepsiye dikkatlice dökün. Sivri biberleri ince uzun doğrayın. Domatesleri de yarım halka şeklinde kesip patlıcanların üzerini süsleyin. 180 derecede önceden ısıttığınız fırında domates ve biberlerin üzeri kızarana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Kıymalı patlıcan yemeğiniz servise hazır. Afiyet olsun.

Püf Noktası

Patlıcanların acısını almak için doğradığınız patlıcanları tuzlu suda bekletin. Tuzlu suda bekleyen patlıcanlar acı suyunu bırakır.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal