Buzdolabının Ömrünü Uzatmak İçin Yapılması Gerekenler!

Hayatımızı devam ettirebilmemiz için olmazsa olmaz ev gereçlerinden olan buzdolabının bakımı da en az işlevi kadar önemli. Peki buzdolabınızı korumak ve uzun ömürlü hale getirmek için dikkat etmeniz gerekenler nelerdir gelin birlikte bakalım.

20.07.2019-09:53 - (Son Güncelleme: 20.07.2019-09:39) Buzdolabının Ömrünü Uzatmak İçin Yapılması Gerekenler!

Buzdolabımız, yaşamamız için gereken besinleri uzun sür barındıran, belki de evimizin en önemli eşyalarından. Peki yeni bir buzdolabı aldığımızda neler yapmalıyız? Buzdolabının sıcaklığı kaç derece olmalıdır? Gelin cevaplara birlikte bakalım.

YENİ BUZDOLABINDA İLK 3 SAAT ÖNEMLİ  

Buzdolabı ilk kurulumundan evvel dik konumda yaklaşık 3 saat öylece bekletilmeli. Ardından fişi takılarak kullanıma başlanabilir. Buzdolabı ile yan duvarlar arasında 3 cm, arka duvar arasında ise 5 cm boşluk bırakılığı takdirde sağlıklı havalandırma yapılarak ürünün yüksek performans ve verimli çalışması sağlanabilir.

BUZDOLABININ SICAKLIĞI KAÇ OLMALI?  

Buzdolabı için olması gereken soğutma derecesi yaz aylarında 2-5 derece arasında, kış aylarında 5-8 derece arasında olmalı. Bakteri oluşumu düşük derecelerde yavaşladığından yiyecekler daha sağlıklı korunur.

BUZDOLABI NASIL TEMİZLENİR?  

Buzdolabı temizliği 3 ayda bir mutlaka yapılmalı.  Buzdolabı kimyasal içermeyen temizlik ürünleri ve hafif nemli bir bezle temizlenmeli, durulanmalı ve sonrasında kurulanmalıdır. Karbonatlı su ile buzdolabı temizliği iyi bir çözüm yöntemi olabilir. Bir litre suya 1-2 tatlı kaşığı karbonat idealdir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal