Buzdolabında Saklarken Dikkat!

Haftalık olarak yaptığınız alışverişlerinizi hafta boyu buzdolabında saklıyorsanız, dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var. Özellikle satın aldığınız gıdaların bozulmaması ve israf olmaması için bunlara dikkat etmekte fayda var.

23.01.2019-13:31 - (Son Güncelleme: 23.01.2019-13:35) Buzdolabında Saklarken Dikkat!

Haftalık olarak yaptığınız alışverişlerinizi hafta boyu buzdolabında saklıyorsanız, dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var. Özellikle satın aldığınız gıdaların bozulmaması ve israf olmaması için bunlara dikkat etmekte fayda var. İşte detaylar...

POŞETLERLE DOLABA KOYMAYIN

Meyve ve sebzeler pazar ya da market poşetleriyle buzdolabında tutulmamalıdır. Yapılan en büyük hatalardan biri budur. Besinler mutlaka paketlerinden çıkarılmış olmalıdır. Eğer ıslaksa mutlaka kurutularak buzdolabına konulmalıdır. Bu nedenle en pratiği hazırlık aşamasında da kolaylık sağlayacağı için yıkayıp kurutarak dolaba yerleştirmektir. İstenirse kese kağıtlarında saklanabileceği gibi istenirse plastik olmayan, muhafaza için özel üretilmiş saklama kaplarına da konulabilir.

CAM KAPLARDA SAKLANMALI

Çiğ et, yoğurt gibi besinler doğru kaplara konulmuş şekilde ağzı kapalı, birbirleriyle temas etmeden üçüncü rafta olabilir. Tavuk ve balık da paketli halde ya da cam kaplarda kalmalıdır.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal