Bomboloni Nasıl Yapılır? Bombolini Tarifi

Sabah kahvaltıları her ne kadar hafta içi günlerde geçiştirilse de hafta sonu kahvaltı yapmanın keyfi bir başka oluyor. Bu keyfinize eşlik edecek enfes bir tarifimiz var.

16.11.2019-09:49 - (Son Güncelleme: 16.11.2019-09:40)

İtalya'da çok popüler, tadı biraz donut biraz da pişiye benzeyen bu nefis lezzete bayılacaksınız. Gelin bu tarifle harika bir kahvaltı nasıl hazırlanır birlikte bakalım.

BOMBOLİNİ TARİFİ

MALZEMELER: 

Hamuru için:

1 su bardağı ılık süt, 1 paket kuru maya, 3 yemek kaşığı toz şeker,6 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı,2 adet yumurta,2 - 2,5 su bardağı un

İç dolgusu için:

1 büyük boy kase pastacılık kreması

Kızartmak için:

1 su bardağı sıvı yağ

Üzeri için:

2 yemek kaşığı pudra şekeri

HAZIRLANIŞI: 

Ilık süt, toz şeker ve kuru mayayı bir kabın içine aktarıp iyice karıştırın. Sonrasında önce yumutaları kırıp güzelce çırpın. Oda sıcaklığındaki tereyağını da ekleyerek bir süre daha karıştırın. Sonra azar azar un katıp yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan bir hamur olsun. Sonrasında hamuru streç filme sarıp oda sıcaklığında 30 dakika kadar mayalandırın.

Mayalanan hamuru tezgaha bırakın. Hafif unlayıp hamurunuzu açın. Kalın bir şekilde bırakmaya dikkat edin, çok fazla açmayın. Yuvarlak, dilediğiniz ebatlarda bir kalıp yardımıyla, çay tabağı veya bardakla yuvarlaklar elde edin. Yağı kızdırın ve hazırlanan hamurları kızgın yağda arkalı önlü olacak şekilde kızartın. Yağını süzdürüp kağıt havlunun üzerine alın. Pastacı kremanızı, çikolatalı kremanızı veya mermalatınızı, kısacası kullanmak istediğiniz iç dolgu her neyse onu bir sıkma torbasının içine aktarın. Hamurlarınıza minik bir delik açarak ve iç dolguyla içini doldurun. Üstüne pudra şekeri serperek servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal