Kahvaltıda Sıradışı Lezzet: Güveçte Sucuk

Güveçte sucuk denediniz mi? Daha çok akşam yemekleri için kullandığımız güveci kahvaltıda kullanmaya ne dersiniz? Güveç malzemeleri neler? Kahvaltı sofralarınızda vazgeçemeyeceğiniz bu lezzeti mutlaka denemek isteyeceksiniz.

07.11.2019-11:11 - (Son Güncelleme: 07.11.2019-10:57)

Kahvaltılarda efsane bir lezzeti sofranıza getirmek ister misniz? Haftasonu yaklaşırken evde ailece güzel bir kahvaltı yapmak istiyorsanız işte size enfes bir tarif.

GÜVEÇTE SUCUK TARİFİ

MALZEMELER: 

250 gram sucuk, 2 adet orta boy domates,3 adet yeşil sivri biber,1 adet küçük boy kırmızı soğan,1 yemek kaşığı zeytinyağı,1 çay kaşığı karabiber,1 çay kaşığı tuz.

HAZIRLANIŞI: 

Fırını 180 derecede, fansız ayarda ısıtarak işe koyulun. Domateslerinizi güzelce yıkayın ve dilimleyin. Biberleri de güzelce yıkayın ve orta büyüklükte parçalara ayırın. Soğanın kabuklarını soyun, orta kalınlıkta yuvarlaklar şeklinde dilimleyin.

Kişi sayınıza göre azaltıp arttırabileceğiniz miktarda sucuğu ince şekilde dilimleyin. Sonrasında malzemeleri güveç kaplarının içine sıralayın. Üzerine zeytinyağı dolandırın. Tuz ve karabiber ekleyerek önceden ısıttığınız fırında pişmesi için bırakın. Tüm malzemelerin piştiğinden emin olduğunuzda fırından çıkararak ikram edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal