Bir Fransız Rüyası Nutellalı Brioche Tarifi

Fransız mutfaklarından bizlere kadar ulaşan bu çikolata rüyası tarifi merak edenler için hazırladık. Bir Fransız rüyası nutellalı brioche tarifi

Bir Fransız Rüyası Nutellalı Brioche Tarifi

Bir Fransız rüyası nutellalı brioche tarifi. Fransız mutfaklarından bizlere kadar ulaşan bu çikolata rüyası tarifi merak edenler için hazırladık. 

MALZEMELER(15 adet küçük boy brioche için)

1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
150 gr  tereyağ (soğukken 8 eşit parçaya ayrılıp oda sıcaklığına getirilmiş olacak)
1 yumurta 
5 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz (silme)
1 paket yaş maya
Aldığı kadar un (En az 1 kilo)
1 su bardağı Nutella
 
Üzeri İçin :
 
1 yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı su
1 tatlı kaşığı şeker
 
YAPILIŞI
Cam bir kaseye süt ve su ilave ederek mayayı bu karışımda eritin. Üzerine şekeri ekleyip  10 dk bekletin.
-Ayrı bir kaba 2-3 su bardağı un koyup üzerine tuz serpiştirin. 10dk dinlendirilmiş olan maya karışımını ve 1 adet yumurtayı una ilave ederek azar azar un eklemesi ile yumuşak bir hamur oluşturun. Sıvı malzemeler hamura tamamen karıştıktan sonra birer birer kestiğiniz tereyağ parçalarını hamura ilave ederek her birini hamura yedirin. Her seferinde biraz un koyun tüm tereyağ parçalarını bitirin. Son tereyağ parçasını da ekledikten sonra poğaça hamuru kıvamında bir hamur elde etmiş olmalısınız. 
 
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.
 
 

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri