Tıkanmış Lavabonuzu Açmanın En Kestirme Yolu!

Lavaboların tıkanması durumu ara ara yaşanan ve bizi bir anda sıkıntıya düşüren durumlardan biridir. Peki tıkanan lavabolar en kolay şekilde nasıl açılır?

02.12.2019-15:19 - (Son Güncelleme: 02.12.2019-15:02)

Tıkanan lavabo çeşitli yöntemle açılabilmektedir. Tıkandığı zamanlarda kötü kokuya ve bizi zora düşüren bir kullanıma sebep olur. Peki tıkanan lavabo en kestirme nasıl açılır?

TIKANAN LAVABO NASIL AÇILIR?

Lavabo açmak için en bilinen yollardan biri pompadır. Nalburlarda ve ev aletleri satan yerlerde rahatlıkla bulunabilen farklı boyutlardaki pompalarla tıkanmış lavabolardaki atıkları çıkartabilirsiniz. Basınç yoluyla açılan lavabolar birkaç dakika içinde ilk günkü haline getirebilirsiniz. 

Tıkanmış lavabo açılırken hazır kimyasal karışımlar da kullanılabilir. “Lavabo aç” ismiyle satılan tozlar, lavabo açıcı tabletler ve Alka seltzer gibi suda rahatlıkla çözünen ilaçlar kullanılarak lavabo açılabilir. Tabletler dövülerek toz haline getirilir, karışım toz durumundaysa direkt kuru olan gidere dökülür. Ardından soluma yolundan uzak tutularak kaynar su lavaboya bir anda üzerine dökülür. Giderde hafif köpürme ve buhar görülmesi normaldir. Su iyice borudan aktıktan sonra soğuk su açılarak gider iyice temizlenir. Kimyasal karışımlar kullanarak da tıkanmış lavabo açabilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal