Fransız Ekmeği Nasıl Yapılır?

Brioche hamuru son derece yumuşak olan bir Fransız ekmeğidir. Sade yapılabildiği gibi kuru üzüm ve çikolata parçaları ile de hazırlanabilir. Fransız ekmeği nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...

14.11.2019-13:39 - (Son Güncelleme: 11.09.2021-09:24)

Brioche hamuru son derece yumuşak olan bir Fransız ekmeğidir. Sade yapılabildiği gibi kuru üzüm ve çikolata parçaları ile de hazırlanabilir.

Fransız Ekmeği Malzemeleri:

- 500 gr un

- 250 ml süt

- Yarım paket yaş maya

- 2 yemek kaşığı toz şeker

- 1 yumurta

- 1 çay kaşığı tuz

- 100 gr tereyağı

Üzeri için:

- 1 yumurta

Hazırlanışı: Tereyağını küp doğrayarak oda sıcaklığında bekletin. Ardından 2 yemek kaşığı soğuk sütle mayayı eriyinceye dek karıştırın. Sonrasında kalan sütü ılındırarak şekeri, tuzu ve mayayı ilave edin. Tereyağını ve unu karıştırarak süte ilave edin.

Karışımınıza 1 yumurtayı ekleyerek 5-6 dakika kadar yoğurun sonrasında üzerini örterek ılık ortamda 1 saat bekletin. Yağlı kağıtı baton kek kalıbına serin. Hamuru 8 parçaya bölerek eliniz ile yuvarlayarak kalıba dizin üzerini folyo ile kaplayarak 15 dakika buzdolabında bekletin. Süre dolduktan sonra 1 adet yumurtayı çırparak fırça yardımıyla üzerine sürün. 200 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirerek ılık servis edin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal